Enkel Fornyelse - Butinox | Gjør stuen mørk og lun
I huset til Renate og Ricard, som vi har besøkt noen ganger før, kommer vi denne gangen til stuen.
Stue, interiør, grått, design, lunt, sofa, utsikt, trend, oppussing, diy, aske, male, forny
24186
post-template-default,single,single-post,postid-24186,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

Gjør stuen mørk og lun!

I huset til Renate og Ricard, som vi har besøkt noen ganger før, kommer vi denne gangen til stuen. Før-bildet finner du i slutten av posten, og det er lett å se hvor enkel og ren stuen nå er blitt i forhold til slik den var før. 

Denne elegante stuen er et prakteksempel på hvordan mørke farger kan bidra til å gjøre et rom lunt og innbydende. Hadde veggene vært hvite hadde rommet virket mye kaldere og stivere. Fordelen med den mørke fargen er at du ikke trenger masse nips, pyntegjenstander, planter og ekstra møbler for at rommet skal bli fint. Fargen på veggene gjør mesteparten av jobben for deg! Malingen som er brukt her er Butinox Interiør Stue & Sov Matt i fargen Aske.

Med mørke vegger synes kunsten og møblene i rommet bedre. De stikker mer ut og får sitt fortjente fokus. For at ikke alt skal bli altfor mørkt er taket malt hvitt, slik at lyset reflekteres over hele rommet. Listene på vinduene er også hvite, for å ramme inn veggene, som nesten er et kunstverk i seg selv.

De to-delte vinduene i denne stuen er byttet ut med de tre-delte vinduene i spisestuen, som du kan se i en annen post. Dette gjorde vi slik at vinduet i spisestuen kunne slippe inn mer lys og at det ble mindre stolper i veien for utsikten, som er litt bedre enn utsikten her. Her er det jo stemningen inne som virkelig skal bety noe!

graa_stue

Det hvite taket bidrar til å reflektere lyset rundt rommet.

 

stue

male_peis

stue_for

Slik så stuen ut før. Bedre nå, ikke sant?

2 Comments
 • Line

  januar 30, 2017 at 10:44 Svar

  For en fantastisk flott og inspirerende blogg!!
  Takk! :))

 • Hege Thu Lode

  november 29, 2018 at 20:36 Svar

  Hvor er det stuebordet fra?

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.