Enkel Fornyelse - Butinox | Ny spise stue
I huset i Lier var spisestuen tidligere gjemt i et hjørne, men etter en liten ombygging, og riving av noen vegger, har den fått ny plass med en fantastisk utsikt!
Spisestue, stue, oppussing, interiør, design, olje, diy, dekorasjon, middag, spisebord
24176
post-template-default,single,single-post,postid-24176,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

Ny spisestue med fantastisk utsikt!

I huset i Lier var spisestuen tidligere gjemt i et hjørne, men etter en liten ombygging, og riving av noen vegger, har den fått ny plass med en fantastisk utsikt!

Der spisestuen var plassert før er det nå en tv-stue, og der den store sjeselongen var tidligere er det nå en fantastisk spisestue! Nå kan man nyte lange middager omringet av mengder av naturlig lys og en herlig utsikt. En åpen planløsning skaper flere muligheter, og her har det virkelig skjedd store forandringer.

diy_spisebord

Veggene er malt i fargen Aske, en mørk gråfarge som funker helt supert i kombinasjon med store vinduer!

Spisebordet er også blitt som nytt med enkle grep! Det er pusset ned og lysnet, slik at det står bedre i stil med de andre lyse møblene i rommet.

 

spisebord_lakk

 

Slik fornyer du bordet:
Her har vi brukt TreStjerner Hvit Gulvolje og TreStjerner Gulvmatt for ønsket resultat. Gulvoljen kommer i ulike nyanser, som du finner her.

 1. Vask bordet med TreStjerner Gulvrens
 2. Slip bort gamle rester av olje og fjern pussestøv.
 3. Behandlingen begynner med TreStjerner Hvit Gulvolje. Pensle på oljen og la den ligge i ca. 15 min, for å få maksimalt ut av oljens farge, før du polerer lett over bordet. La det herde i minst 5 dager før neste steg.
 4. TreStjerner Gulvmatt er siste steg, og påføres to ganger. TreStjerner Gulvmatt gir bordet en matt «usynlig» overflate. Den har oljens utseende og lakkens slitestyrke – en perfekt kombinasjon.

Understellet av bordet er tidligere malt med TreStjerner Gulvmaling i Klassisk Hvit.

spisebord_for

stue_for

Slik så spisestuen ut før. Veggen med den lille bokhyllen og muren er nå revet. Bedre nå, ikke sant?

5 Comments
 • Kristin

  januar 26, 2017 at 18:39 Svar

  Ble veldig fint!!
  Har fått en skjenk fra 50/60-tallet i eik. Den er ganske gulnet, og er lakkert. I tillegg er den innrøkt. Utenom dette er den perfekt for meg.
  Hva vil dere anbefale meg å gjøre med den? Pusse den litt ned, og så?
  Ønsker meg den så lys/hvit som mulig. Ikke malt altså!
  Tar i mot alle gode råd!

  • Enkel Fornyelse

   januar 30, 2017 at 09:44 Svar

   Hei Kristin! 🙂 Om du ønsker en lys og slitesterk overflate kan du bruke akkurat samme produktene og framgangsmåte som vi har gjort på dette bordet:) Oljen finnes også i flere farger om du ønsker det noe mørkere. Lykke til! 🙂

 • Trude Hånes

  februar 20, 2017 at 16:27 Svar

  Hei! Det bordet ble kjempefint!! Jeg skal gjøre noe lignende med kjøkkenbordet mitt. Bordplata som er ubehandla heltre furu skal jeg beise med interiør beis. Nå er jeg litt i tvil om hva jeg skal bruke oppå beisen. Det står mellom Trestjerner Gulvmatt eller Trestjerner Gulvlakk silkematt. Spisebordet er i bruk daglig og det er ganske røff bruk. Jeg ønsker ikke veldig blankt men samtidig ønsker jeg en lett vaskbar overflate. Jeg skal først beise med fargen hvitkalket også skal jeg ha ett strøk med patinagrå oppå. Så jeg ønsker også å framheve fargen. Hva vil dere anbefale oppå beisen?

  • Enkel Fornyelse

   februar 22, 2017 at 09:30 Svar

   Hei Trude! Så hyggelig av du likte bordet! 🙂
   For å innfarge bordet vil vi anbefale olje – ikke beis. Vår anbefaling er at du bør slipe ned bordet for at fargen skal trekke inn. Du kan få gulvolje i mange ulike farger fra hvit til grå toner. Lakkerer du oppå oljen vil du få en slitesterk overflate – uansett glans på lakken vil er alle like slitesterke og vaskbare. Du skriver at du ikke ønsker veldig blankt – så da er silkematt et fint valg.
   For mer info om oljing og lakking, gå inn på trestjerner.no

   Ønsker du å bruke beis er det viktig at du også her mattsliper underlaget. Å bruke 2 strøk med beis med lakk oppå kan bli klissete – da produktene ikke får herdet ferdig. Ett strøk med beis kan gå, men det må herde et par uker før du lakkerer over.

   Håper dette var til hjelp.

 • Trude Hånes

  februar 23, 2017 at 07:23 Svar

  Hei igjen og Takk for svar! Det var absolutt til hjelp!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.