23. juli 2019

DIY 2019: ÅRETS MEST TRENDY BORD LAGER DU SELV

Årets sommerprosjekt gir deg det mest trendy sidebordet akkurat nå. Lett er det også.

IMG_8609
Du trenger: et støperør, lister, en marmor-topp fra Rusta eller Jysk, en sag, lim og TreStjerners Gulvolje. Farge på vegg: 5936 Dypt vann

Er du også sånn som tenker at de fleste DIY prosjekt hadde blitt hundre ganger billigere og ikke minst hundre ganger penere, hvis man bare hadde kjøpt tingen man ønsket seg?

 

Vel, her er bordet som får deg på andre tanker. Årets mest trendy bord lager du selv. Lett!

 

Du trenger:

 

  • Et støperør fra byggvarehandel. Vårt er 25 cm i diameter.
  • 10-12 lm Sløyfer/lekter i furu. Disse er ofte ikke spesielt pene, så du bør velge ut de med minst kvist, og ha litt å kutte i. Våre er fra BYGGMAX
  • Montasjelim, gjerne dette fra Casco
  • Marmortopp. Vi kjøpte vårt hos Rusta, men de har gått tom for hvite. Du får helt like her på JYSK. (Du finner helt sikkert noen på Finn.no også, så holder du miljøregnskapet i sjakk.)
  • TRESTJERNER GULVOLJE i hvit.
  • Sandpapir
  • Sag

Slik gjør du:

Mål støperøret til 35 cm og sag over. Det er lurt å merke rundt hele, så du får en helt rett skjæreflate. Marmorplaten skal hvile på denne, så det er viktig for å få et stødig bord. Sag opp sløyfene/lektene i 35 cm lange deler. Velg bort biter som har for mye kvist i seg, det blir finere med mindre kvist.  Vi trengte 23 lengder for å dekke støperøret. Pass på at lengdene er like – og at de passer støperøret. Når du har sagd alle lengdene skal de pusses. Legg litt jobb i pussingen, da blir bordet mye penere. Lim lengdene rett på støperøret. Hvis den siste lengden ikke passer må den skjæres til, en sirkelsag er god hjelp, men det lar seg også gjøre med vanlig sag. Deretter oljer du bordet med TRESTJERNER GULVOLJE.

 

 

IMG_8613
Klapp på skulderen, når man har laget et bord som blir ordentlig fint. Skapet bak er malt med TRESTJERNER GULVMALING, MATT i den nøytrale nyansen 5558 Sølv.
IMG_8617
Brudeslør med farge

Et lite bonustips midt i fellesferien tar vi oss tid til. Tørkede brudeslør er over hele instagram om dagen. Her har vi dyppet tørkede brudeslør i BUTINOX nyanser. Lekkert, ikke sant? La blomstene trekke godt til seg før du tar dem opp og tørker dem på et avispapir. Vi vannet ut fargene noe for å få de til å sitte bedre i. Blomstene holder i åresvis.

Tags:

Legg igjen en kommentar

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *