
Vi har kastet oss på is-trenden!
Flotte bilder av saftis i alle varianter dukker stadig vekk opp, så vi kunne ikke gjøre noe annet enn å lage noen selv!
Vi prøvde oss på en Kiwi-is, og en frosset banan-is. Vi kan begynne med å si at kiwi-isen er vår klare favoritt! Den er frisk, sunn og enkel å lage. Banan-isen derimot er en liten utfordring å spise. Den ser veldig flott ut, men det ender fort med sjokolade på gulvet og på klærne. Men de var morsomme å lage!
Oppskrift på 8 kiwi-is:
- 2,5 dl kokosmelk
- 4 kiwi
- Smak til med limesaft
Om du synes den blir litt sur kan du ha i litt sukker eller sukrin.
Mos alt sammen med stavmikser eller blender. Så heller du massen i is-beger eller slik som vi har gjort, i engangs-sprøyteposer. Da er de veldig enkle å få ut hele. Avslutt med å putte i en ispinne, og frys i ca. 5 timer.
Oppskrift på Banan-is:
- Bananer
- Kokesjokolade
- Valgfritt strø
Del bananene i to, og stikk en pinne i enden. Vi brukte sugerør av papir, men det er ikke å anbefale da pinnen kan bli våt og knekke. For best resultat ville vi brukt trepinner. Legg de i fryseren noen timer.
Smelt kokesjokolade og dypp den frosne bananen i sjokoladen, så i strøet.
Ingen kommentarer