17. desember 2018

3 tips til et harmonisk barnerom

Skal du pusse opp eller bare oppgradere barnerommet litt? Eller kanskje du venter ditt første barn og vil lage et rede til den nyfødte? Her er våre 3 beste tips for et harmonisk barnerom.

1. Bruk farger!

At barn er glad i farger er ikke til å stikke under en stol! Barn stimuleres av å omgi seg med farger så man må gjerne bruke de på barnerommet. Det er også hyggelig å la barnet velge farge selv, så kan mor og far heller velge hvor kulørsterk den skal være.

I tillegg til at barnet skal stimuleres skal rommet også være beroligende. Velg farger som dype og sotede grønne, blå eller lavendel til store flater hvis rommet også skal brukes til avslapping og soving. Duse farger har også noe lengere levetid om du ikke ønsker å male om igjen innen kort tid.

2. Møbler etter behov

Når man pusser opp eller lager sitt første barnerom er det lett å bli revet med. Det finnes jo så mange fine barnemøbler og dekorelementer man gjerne vil ha inn på det nye rommet. Men det kan være smart å ta det litt etter litt, og når man trenger noe så slipper du å gjøre bomkjøp. Alle har ulike behov, og disse vil også endre seg med tiden. Det er i tillegg viktig å huske at dette er barnets rom, og det bør derfor gjenspeile barnets behov og ønsker, ikke mor og fars personlige stil.

3. Lag plass til lek

Dette punktet henger litt sammen med forrige, for det handler om å ikke overmøblere, eller møblere smart. På gulvet bør det være god plass til at barna kan boltre seg med lekene sine, og gjerne med venner. Dette kan gjøres ved å ta bort alt unødvendig, bygge smarte oppbevaringsløsninger i høyden (ikke høyre enn at barnet kan nå opp selv), eller frigi gulvplass med en køyeseng.

På dette barnerommet har det det ikke flyttet inn noen ennå, den lille som skal bo her er ikke klar for eget rom med det første. Men vi syntes dette er et veldig fint utgangspunkt for noe som enkelt kan utvikles med tiden.

Veggene her er malt med Butinox Klassisk Silkematt i fargen 5743 Lindegrønn (NCS S3010-G10Y), en lys og behagelig grønnfarge. Inne i sove nisjen er det brukt en mørkere grønn for å skape en lunere sovesone. Fargen som er brukt er S 4010-G10Y.

 

Følg oss på Facebook og Instagram for å få med deg alle oppdateringer, og mer inspirasjon! @butinoxinterior

Tags: Barnerom

Legg igjen en kommentar

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *