7. mai 2024

Barn av regnbuen

Regnbuen! Familien lagde et eget lekerom, og regnbuen gjorden det lekent, barnlig og helt perfekt. 

Velkommen tilbake til Bergen, nærmere bestemt soverommet. På Nyborg er paletten naiv, soft og leken! Her er det godt å bo for Trond, Live og to små barn. De dempede pastellene er akkompagnert av noen små, frekke primærfarger eller dypere toner noen steder, og summert blir paletten interessant og spennende. I dag har vi kommet til det mest lekne rommet av de alle – nemlig lekerommet.
Lekerom (4)
Barna har felles soverom i tillegg til dette rommet som er tilegnet leker. Som et ekstra element har Live malt skyer i skråtaket.

Her bor lekene

 

Familien ønsket seg et sted hvor barnas leker kan ha tilhold.

-Vi ønsket er romslig og fargerikt rom hvor vi kunne samle alt av leker og ting og tang som tilhører ungene, og vi føler det ble akkurat som ønsket. Ungene leker mye her inne, og bruker det som base. De trives dog veldig godt i lek rundt omkring i hele huset og gjerne der vi voksne er, så de løper til og fra, forteller Live.

 

Veggene er malt i 5986 Lys blågrønn, mens taket har nyansen 6008 Lys Ro.

Portrett (19)
Trond og Live bor med sine to barn i dette fargerike huset i Bergen.

Aller mest populært er rommet når barna har med lekekamerater hjem.

 

-Det er god plass til besøk på dette rommet og god atmosfære, så her lekes det høylytt når vi har besøk, forteller Live.

Lekerom (3) kopi
Regnbuen er laget med våre fine Butinoxfarger: 5912 Mørk fersken, 60442 Rosa pudder, 5961 Solstøv, 6008 Lys ro, 5986 Lys blågrønn, 5638 Fiol.

Vegger og tak er malt med Butinox Premium Matt. I tillegg til at malingen gir en matt fin finish er malingen ekstra robust og vaskbar – noe som er perfekt på et barnerom med mye aktivitet.

 

Slik maler du en regnbue på frihånd

Når du skal male regnbue på veggen for frihånd er det lurt å måle opp bredder, slik at det blir nogenlunde jevne felt.

Live gjorde det slik:

 

-Jeg spikret en spiker ca 60 cm opp fra gulvet, midt på veggen. (Du kan faktisk se hullet rett ved bokhyllen i det innerste blå feltet.) Jeg festet en snor i den, med en blyant i enden. Fra denne tegnet jeg halvsirkler, med ca 20 cm mellom hver bue. Fra bunnen av hver halvsirkel målte jeg en rett linje ned til gulvet. På den måten fikk jeg en rundere bue, enn om jeg bare hadde festet spikeren helt nede ved gulvet, forteller Live.

Lekerom
I rommet utenfor lekerommet er det malt med 5961 Solstøv.

Kombinasjonen av 5961 Solstøv i rommet utenfor passer godt med 5986 Lys blågrønn. Live er begeistret.

 

-Jeg elsker den kombinasjonen, nettopp derfor malte jeg jo skapdørene nede i gangen i samme blåfarge. Det er en skikkelig fresh kombinasjon! Blått og gult går dermed igjen både oppe og nede. Vil du se gangen så finner du den HER.

Lekerom (5)
En madrass på gulvet gir plass til både hopping og avslapning med en bok. Oppbevaringsløsningene til lekene er fra Ikea.

Legg igjen en kommentar

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *