29. juni 2023

Palett Lysaker: Puddertoner på soverommene

En deilig, pudret tilværelse, men vi lover uten filter! Se de fantastisk lekre fargene som er brukt på soverommene i dette huset på Lysaker.

Tidsriktig og klassisk. Bli med inn å se de fire lyse naturtonene som utgjør basen for en nyrenovert enebolig på Lysaker i Oslo. På Lysaker bor familien som akkurat har blitt tre, og som akkurat har kjøpt seg egen enebolig. De er en familie som er glad i å pusse opp og lage ting, som liker å skape noe av gjenbruk og gamle møbler.

 

Gjennom flere innlegg skal vi gå fra «rom for rom» i eneboligen som er malt i det vi har valgt å kalle «Palett Lysaker». Paletten består av fire naturtoner. Dempede, nedtonede farger som innbyr til hygge og ro og kan implementeres i ethvert hjem.

før og etter 1
FØR OG ETTER: Det hadde ikke vært gjort noe særlig i huset fra 1967 da familien tok over. Alle soverommene hadde kulørsterke primærfarger, mens nye eiere ønsket enn dempet, men likevel oppdatert palett.
Palett Lysaker (35) kopi copy
Både tak, vegger og listverk er malt for å få en harmonisk og helhetlig look. Fersken, pudder og brunlige rosatoner oppleves vennlige, myke og varme. Perfekte omgivelser på et soverom hvor man skal finne ro og ly for natten. På hovedsoverommet gikk familien for den dype beigefargen Ørken, med svakt hint mot rødt.
Palett Lysaker (36) kopi copy kake
Fargekaken viser fargene som er brukt i hele huset. Familien har valgt dempede rosa, brunlige og grønne toner på soverommene, men fellesområdene stue, kjøkken og gang er malt i beigenyansen Dun.
Palett Lysaker (34) kopi copy
Hovedsoverommet i fargen Ørken, som endrer seg med lyset gjennom dagen. Som i stua, har familien tilsatt blått for kontrast og dybde mot de dempede veggene.
før og etter 2
FØR OG ETTER: På soverommet til lille Tuva måtte de grønne veggene vike for den dempede puddertonen Lys marmor.
Palett Lysaker (33) copy
Fargen Lys Marmor endrer seg også gjennom dagen, slik er det med alle farger, de ser ikke alltid ut som chip i butikk. Mal derfor opp en større prøveflate før du maler hele rommet, så ser du hvordan fargen er over litt tid før du bestemmer deg.

Legg igjen en kommentar

2 kommentarer

2 svar til “Palett Lysaker: Puddertoner på soverommene”

  1. Jan de Lange sier:

    Butinox har fargen 6043 LYS MARMOR. Hva heter den samme fargen i Jotuns sortiment ? Har Butinox og Jotun samme fargekode på denne fargen ?

    • Jenny Bull-Gustavsen sier:

      Hei! Tror du må ta kontakt med Jotun ang fargekode på deres farger, de oppgir ikke det på nett eller i fargekart. I Butinox oppgir vi NCS koden for fargene vi har satt navn på, Lys Marmor har koden S2010-Y50R.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *