7. juni 2022

Sommeren er tid for å beise hytta innvendig med Tyrilin

Det er smart å behandle panelet på hytta med Tyrilin nå på sommeren - for nå er treverket sammentrukket. Bli med inn å bli inspirert til ditt eget hytteprosjekt!

Trysil Tyrilin web (3)
Denne flotte hytta på sørsiden av Trysil er behandlet med Tyrilin interiørbeis i nyansen 26 Gråtonet.

HytteNorge er full av hytter som har panel eller tre som veggmateriale. Panel er ekte og levende, og det endrer utseende med tiden. Desverre tenker du kanskje, for panel gulner og blir mørkere med årene, om det ikke behandles. Med Tyrilin interiørbeis tar du vare på verdiene for fremtiden.

 

Visste du at treverk trekker seg sammen og utvider seg gjennom sesongene? Derfor er sommeren den beste tiden å beise – både innvendig og utvendig på hytta. Nå er treverket sammentrukket.

Trysil Tyrilin web (7)
Hytten er laftet, og det ser man selv på badet. Laftet treverk har en egen gjenklang i oss nordmenn, og for å bevare det fine treverket gjør det seg ekstra bra med interiørbeis. Hele hytta er behandlet i samme nyanse: 26 Gråtonet.

Tyrilin Interiørbeis er best på vegger som ikke har gulnet veldig, og perfekt til laft. Du kan også bruke den i taket, på møbler, dører, listverk og alt av ubehandlet treverk. Interiørbeis er vanntynnet og matt, noe som gjør den lett å arbeide med. Den er nærmest luktfri og tørker fort. Dessuten er et strøk mer enn nok! Beising innvending er derfor en ganske lett oppgave, som ikke tar så lang tid.

 

Før du setter igang bør du rengjøre med Tyrilin Panelrens. Hvis du ser at fibrene i treverket har reist seg på noen steder bør du pusse det lett ned med pussepapir.

 

Interiørbeisen inneholder lysfilter og motvirker gulning, og den kan blandes i mange ulike farger. Merk at interiørbeisen ikke egner seg på gulnet eller mørknet panel. På grunn av pigmentene vil gulnet panel bli ganske mye mørkere med interiørbeis.

 

Trysil Tyrilin web (2)
Når hytta er beiset venter mange år med kos.

Slik gjør du det

1: Start med å rense treverket med Tyrilin Panelrens.

2: Lag prøveoppstrøk før du går i gang på vegger og tak, slik at du ser hva som fungerer best på akkurat din vegg. Fargen vil variere avhengig av treverkets beskaffenhet og hvor mye beis som påføres.

3: Til påføring benyttes egnet pensel av høy kvalitet. Best resultat oppnås ved romtemperatur på ca 15 °C. Det gir lengre tørketid og bedre tid til påføring.

4: Jobb med 1-3 bord av gangen og påfør beisen i hele bordets lengderetning.

Tips: Siden hver av oss påfører litt ulikt med beis, blir det jevnest resultat hvis en og samme person påfører hele flaten i et rom

Trysil Tyrilin web (6)
Tyrilin interiørbeis fremhever treets naturlige struktur og gir et flott fargespill.

Gråtonet Fargen 26 Gråtonet er lys, men samtidig dempet grå. Det gir et vakkert preg på nytt treverk. Gråtonet i Tyrilin Interiørbeis er som navnet sier en gråtone som setter akkurat det flotte grå preget på treverk som er så vakkert. Bruker du andre grå farger på møbler, pyntegjenstander og gulv ton-i-ton, får du en flott monokrom fargesetting.

Tags: Beis

Legg igjen en kommentar

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *