9. februar 2024

Fresh med beige? Se hvordan det går til!

Beigetoner er klassiske, dette er rom mange av oss trives i. Jordtoner oppleves som rolige og harmoniske. Tilsetter du en frisk blåtone, endrer rommet plutselig helt uttrykk

Beige – en lun ramme

 

Jordtoner oppleves som rolige og avslappende, og beige er kommet for å bli. I våre travle hverdager hvor det skjer mye hele tiden, bruker man hjemmet til både hjemmekontor, trening, selskapeligheter og rolige TV-kvelder. For mange kan det være godt å ha en farge som ikke krever så mye av en, en farge som bare er der som en lun ramme på hele livet.

 

Et rom kledd i ulike jordtoner er alltid estetisk for øyet. De beige nyansene kan bevege seg fra gylne til rødlige eller grålige, og du trenger Ikke vær redd for å kombinere ulike nyanser i rommet. Å bruke ulike beige toner sammen gir rommet liv, samtidig som lunheten, roen og elegansen blir bevart.

Vegg-Dor_5969Vintersand_vase 5971SloreSafir2 copy 2
Med denne paletten er både det rolige og dempede bevart, men det er også kommet inn elementer av friskhet og energi! Det beste er at du veldig enkelt kan endre uttrykk ved å tilsette kun små drypp av en kulørsterk farge som Sløret Safir.

Har man beige som hovedfarge er det også lett å leke seg med fargerike detaljer. Hva med den klare blåtonen Sløret Safir som vi nå ser mer av? Blått i alle varianter skaper også elegante, harmoniske rom, og denne friske nyansen passer perfekt til kjølige beigetoner som fargen Vintersand.

 

Den lyseblå stolen og stolen med stripet sete er fra Please wait to be seated, og er et samarbeid mellom dem og Gudrun Design.

 

 

Vase 5971 SloretSafir copy
Blått til lyst! Denne friske blåtonen er virkelig i trendbildet om dagen, og er utrolig takknemlig å få fin.

Blått symboliserer harmoni, fred og tillit. I interiøret gir den en atmosfære av ro og stabilitet.

fargepalett copy
En deilig miks!
Vegg-Dor_5969Vintersand_stol 5971SloreSafir copy
Stolen er en vintage Ikea-stol kjøpt på Finn.no. Den er malt i Quick Bengalack i fargen Sløret Safir.
Vegg-Dor_5969Vintersand_vase 5971SloreSafir6 copy
Vasen på bordet har fått nytt liv med Quick Bengalack i fargen Sløret Safir.
Vegg-Dor_5969Vintersand_lysestake 5971SloreSafir copy
Quick Bengalack altså! Har du gjenstander du ikke er spesielt begeistret for lenger, men kanskje liker du form og fasong? Det er virkelig gjort i en håndvending å gi det du allerede har nytt liv.
Vegg-Dor_5969Vintersand copy
Bildet på veggen var et beige bilde fra en kjedebutikk. Det har også fått ett par strøk med fargen Sløret Safir.

Legg igjen en kommentar

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


2. februar 2024

Akkurat nå: Solnedgangspaletten

For 2024 er det solnedgang som gjelder! Gult og solnedgangsfarger er virkelig i vinden akkurat nå, og fargenes egenskaper passer perfekt på hjemmekontoret.

_Butinox_shoot_day10387 copy 2
Ingen tvil om at denne paletten popper, og booster både kreativitet og humør. Og om du ikke vil blande alle solnedgangsfargene, gir små drypp også mye glede!
_Butinox_shoot_day10474 copy

Gult har definitivt gjort comeback i interiøret, og er i kombinasjon med solnedgangsfarger en av de store trendene for 2024. Vi fanger alle de vakre nyansene fra de mest spektakulære og vakre solnedgangene, og tar dem med oss inn i hjemmene våre. Kanskje er det en reaksjon på den mørkere verden vi lever i? Vi lengter i hvert fall etter de gode naturopplevelsene, og de vakreste solnedgangsfargene gir oss både ro, kick og lykkehormoner på en gang. En ganske sjelden kombinasjon, sant?

 

Denne paletten kan både være kulørsterk og gi deg kraft og årvåkenhet, men også gjøres mer dempet og rolig, og skape flow og kreativitet.

_Butinox_shoot_day10357 copy
Dopamininteriør, har du hørt om det? Tik Tok vil i stadig større grad være med som premissleverandør for hvordan vi innreder hjemmene våre, og begrepet dopamininteriør har trendet der en stund allerede. Det handler rett og slett om å innrede med farger og det som gjør deg så glad at hjernen frigjør lykkehormonet dopamin. På bordet står liten mugge, bolle, lys, bøker og bilde fra Hay. Stolen er også derfra. Lampen malt i fargen Varm Korallrød.

Gult, rosa, oransje, aprikos og fersken. Disse fargene gir både varme og glede, samtidig som dette er fargetoner med mye energi. Gult assosieres gjerne med optimisme, og kan både gjøre oss mer opplagte og konsentrerte. Gult sies også å være tankens og intellektets farge; kanskje du skal vurdere det på hjemmekontoret? Med gultonen Myrra som hovedfarge, kan man leke seg med detaljene fra solnedgangspaletten.

Gult kler nemlig mange nyanser, og sammen med nykommeren Lys Aprikos vil en slik palett varmes opp, mens de mørkere nyansene Varm Korallrød og Terracotta rød vil være med på å gi paletten dybde.

Lys Aprikos er mer oransje enn fersken, men lysere og mer avdempet enn oransje. Dette er en it – farge som vil varme mange hjem fremover, enten det er i detaljene, i taket eller på møbler. Lys Aprikos er en oransjetone som kan gi oss følelsen av energi, aktivitet og varme, men på en elegant og myk måte.

_Butinox_shoot_day10438 copy
Skrivebordet er malt i Quick Bengalack, i vår helt nye farge Lys Aprikos. Det morsomme er at disse bildene er tatt lenge før Pantone lanserte Årets farge 2024, nemlig Peach Fuzz. Den er kun et par nyanser unna vår Lys Aprikos!

Hvilket rom som skal males og til hvilket bruk spiller inn på fargevalgene vi gjør. Ønsker vi ro, inspirasjon, kreativitet eller harmoni? Skal det soves, jobbes, lages mat eller trenes? Denne paletten maler man kanskje ikke på soverommet der fargene helst bør fremme søvn, men i rom hvor du ønsker aktivitet og flow.

 

Skrivebordet er et DIY prosjekt, laget av ventilasjonsrør og hobbyplate. Deretter er bordet malt i Quick Bengalack, i fargen Lys Aprikos selvfølgelig!

_Butinox_shoot_day10448 copy
Lys Aprikos vil vi se mye av fremover! Den kan males på store flater som vegger og tak, eller på møbler eller detaljer. Sammen med roligere farger som lavendel, beige eller dempet grønn fremstår den mindre kulørsterk enn sammen med de andre solnedgangsfargene i dette rommet.
_Butinox_shoot_day10289 copy
Arbeidslyst? I massevis! Trenden med solnedgangsfarger kommer både i de klare fargene som her, men også i de mer skitne eller glødende variantene. Miks deg frem til det du liker.

Legg igjen en kommentar

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


21. januar 2024

Årets nye farger

Har du tenkt over hvilke farger akkurat du liker og trives med? Fargene har unektelig ulik effekt på hver og en av oss. Hvilke av dem trekkes du gjerne imot?

Det er ingen tvil om at vi det er mye farger i interiøret nå, og det pågår flere parallelle fargetrender. Det aller beste med det, er at det er ens egen stil og visuelle uttrykk som får være i fokus!

 

Butinox lanserer nå fire helt forskjellige paletter som kan inspirere eller hjelpe deg på vei til å finne uttrykket du liker. Pistasj, Fiol, Lys Aprikos og Kaffe Mocca er de helt nye fargene som slippes i 2024 – og i denne artikkelen får du noen små smakebiter, før vi skal vise frem alle bildene i de fire palettene i sin helhet fremover.

Klikk deg inn og se årets nye digitale fargekart!

Vegg_6053Pistasje_lampe0948_siv_2 copy
Pistasj + fiol = sant! En gammel traver dette, for oss som er vokst opp på 80-tallet i hvert fall. Nå vil den nye generasjonen innrede som en Ball-genser!

Hvilket rom som skal males og til hvilket bruk, spiller inn på fargevalgene vi gjør. Ønsker vi ro, inspirasjon, kreativitet eller harmoni? Skal det soves, jobbes, lages mat eller trenes? Hvilken himmelretning er rommet vendt mot? Det er mange hensyn å ta, men til syvende og sist er det viktigste at hjemmet gjenspeiler hva som oppleves riktig for deg.

Vegg og karm6053_vase_Pistasje_5638_Fiol_2 copy
Dette er en ung palett, og de mest urbane, unge voksne har kastet seg over trenden allerede. Kanskje har du sett lyslilla stuer med gule tak i magasinene? Dette, og lignende, vil vi se stadig mer av.
_Butinox_shoot_day10387 copy 2
Solnedgangspaletten: Hvis vi skal snakke om det aller mest trendy for 2024, er det solnedgangsfargene. Pantone har lenge etter disse bildene ble tatt, gått ut med årets farge Peach Fuzz. Vår versjon heter Lys Aprikos! Gult, rosa, oransje, aprikos og fersken. Disse fargene gir både varme og glede, samtidig som dette er fargetoner med mye energi.

Vi fanger alle de vakre nyansene fra de mest spektakulære solnedgangene, og tar dem med oss inn i hjemmene våre. Kanskje er det en reaksjon på den mørkere verden vi lever i? Vi lengter i hvert fall etter de gode naturopplevelsene, og de vakreste solnedgangsfargene gir oss både ro, kick og lykkehormoner på en gang. 

_Butinox_shoot_day10438 copy
Altså, hvem blir ikke glad i hjertet av disse fargekombinasjonene? Og husk at det går an å hente ut bare en av dem også, og male noen detaljer.
Vegg-Dor_5969Vintersand_vase 5971SloreSafir2 copy 2
Beige – en lun ramme Beigetoner er klassiske, dette er rom mange av oss trives i. Jordtoner oppleves som rolige og harmoniske, og beige er kommet for å bli.
Vase 5971 SloretSafir copy
Har man beige som hovedfarge er det også lett å leke seg med fargerike detaljer. Hva med den klare blåtonen Sløret Safir som vi nå ser mer av?
04 (2) copy 2
Palett naturell! Den nye fargen Kaffe Mocca er en dyp, mørk og naturlig brunfarge som er lekker både på møbler og kjøkkeninnredninger. Maler man veggene i Kardemomme, en varm beige med svakt sting mot rødt, får man en varm, sofistikert og jordnær palett.
08 (2) copy
Dype, glødende bruntonene som strekker seg fra beige via sjokoladebrunt til kraftigere oransjenyanser, er farger det er godt å leve i.

Legg igjen en kommentar

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


3. november 2023

Palett Naturell: Barnerommet trenger jo ikke være lyseblått? Vi heier på oransje

Familien på Nes har bygget nytt hus, og se denne fantastiske løsningen på barnerom og TV stue! Barnerommene er på hver side, TV-stuen i midten. Fargevalget er heller ikke blant de vanligste, bli med inn!

Velkommen til Carina (36) og Thomas (44), med barna Henrik (4) og Herman (2). De bor i Nes Kommune, ca. 50.min nord for Oslo. De har bygget nytt funkishus, og tok kontakt med Butinox da det var på tide å male rommene innvendig. De var tydelige på at ingen vegger skulle se snurten av hverken hvitt eller grått! Se hvordan den dype, vakre paletten er blitt gjennom de neste innleggene våre.

 

Paletten i huset er blitt gjennomgående dyp og varm, og det føltes helt feil å skulle male barnerommene til guttene lyseblå. Valget falt rett og slett på en av våre mest kulørsterke farger, 5924 INGEFÆRBOOST. Dette er en varm og glad okertone, perfekt for de som tør!

TVstue og barnerom (10) copy 2
5923 Kardemomme i TV-stua binder de to barnerommene sammen. Rommet fungerer som lekerom nå som barna er små, men etter hvert ser paret for seg både film -og spillkvelder her.
TVstue og barnerom (13) copy
- Ingefærboost oppleves lun og god, selv om det er sterk oransjetone. Vi synes den fungerer helt nydelig sammen med resten av fargene vi har, og liker tanken på at barna faktisk har fått farge på rommene sine, sier Carina.
TVstue og barnerom (3) copy
Det øvrige interiøret er holdt i hvit og beigetoner, med tregulv og tak i Klassisk hvit.
TVstue og barnerom (11) copy
Materialer og teksturer har den egenskapen at de kan fungere dempende eller forsterkende i interiører. Her er robust lin og myk teddy med på lune og dempe inntrykket.
TVstue og barnerom (5) copy
Paret opplevde stor forskjell på fargen med og uten innredning. Underveis mens de malte, var de litt skeptiske, men når møbler og interiør kom på plass føltes det helt riktig. - Det kan jo hende barna ønsker seg noe annet når de blir større, men foreløpig er vi storfornøyde alle fire.
TVstue og barnerom (7) copy
5924 Ingefærboost er en varm, fargesterk okertone som kan fungerer som krydder i mange slags paletter. Bruk den på detaljer eller møbler, eller gjør som familien her!

Legg igjen en kommentar

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


20. oktober 2023

Palett Naturell: Bli med inn i helt ny enebolig i dype naturtoner

Sniktitt inn i det nybyggede funkishuset på Årnes. Her er kjøkkeninnredningen brun og barnerommene oransje, se hvor fint det er blitt!

Velkommen til Carina (36) og Thomas (44), med barna Henrik (4) og Herman (2). De bor i Nes Kommune, ca. 50.min nord for Oslo.  De har bygget nytt funkishus, og tok kontakt med Butinox da det var på tide å male rommene innvendig. De var tydelige på at ingen vegger skulle se snurten av hverken hvitt eller grått!  Se hvordan den dype, vakre paletten er blitt gjennom de neste innleggene våre. 

 

Byggeprosjektet ble planlagt da paret så behovet for mer plass i et mer barnevennlig område enn de bodde i  før, og gjerne med alt på ett plan.

KAKE LUPINSVINGEN
Paletten er blitt en varm, nesten glødende, med dype, tydelige naturtoner i alle rom!

Carina og Thomas fant inspirasjonen sin i en katalog fra Butinox, og ble fort enige om at paletten de ønsket seg passet å kombinere inn i de fleste rom. – Før paletten ble valgt, var vi bestemt på at vi ikke skulle ha hvite eller grå vegger, og heller ikke klassiske, blå gutterom.

 

 

Kjøkken og spisestue (13) copy
Altså! Se så mye vakker dybde med disse varme bruntonene sammen!
Puritansk sort (2) copy
Midt i huset er det laget en liten atriumshage, rammet inn i Puritansk sort på veggene innendørs. Fargen forsterker de stramme, moderne linjene paret ønsket seg og huset uttrykker.
Kjøkken og spisestue (20) copy
Store deler av stue og kjøkken er malt i den dempede bruntonen Kardemomme. Vi gleder oss til å vise mer fra alle disse rommene.
Soverom (3) (1) copy
Et glimt inn fra et dypt, mørkegrønt univers. Soverommet er malt i Gusty.
TVstue og barnerom (8) copy
Og guttene har altså fått noe helt annet enn tradisjonelt lyseblått! Her har paret slått på stortromma med den kulørsterke, morsomme Ingefærboost.

Gjennom de neste innleggene skal vi vise dere mer,  rom for rom fra huset på Årnes.

Legg igjen en kommentar

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *