11. juli 2024

GRØNN LYKKE

Grønt i alle varianter gir behagelige rom det er godt å oppholde seg i! Perfekt i stua, med andre ord!

Kristin og Gunnar bor på Husøy utenfor Tønsberg med tre barn og en liten dansk-svensk gårdshund. Huset bygde de for 8 år siden. De hadde skapt et hjem, akkurat slik som de ønsket seg, men det var noe som manglet. FARGE! Det har de gjort noe med, og denne gangen skal vi vise frem stua – i ny, grønn drakt! 

 

Her kan du lese om soverommet som ble malt i den vakre blåfargen Aqua Marin

Husøy stue (1) copy
- Vi jobbet jo litt med å finne den “perfekte” grønntonen for oss, og det føler vi nå at vi har funnet her, forteller Kristin. Ikke minst står veggen godt til alle de grønne plantene hennes!
stue kristin
FØR: Som resten av huset var stua kritthvit, og opplevdes altfor lite lun og hyggelig for familien på fem.
Husøy stue (6) copy med fargekake
Familien på fem er veldig glad de gikk for akkurat denne grønnfargen. - Vi synes Sølvgran er perfekt sammen med den rosa på kjøkkenet og spisestua. I tillegg er den perfekt i alle varianter av lys, og i alle årstider. Vi malte rett før jul, og var litt redd den ville føles mørk på sommeren, men vi kunne ikke vært mer fornøyd, sier Kristin. 

Grønt er naturens farge, og den oppleves  både beroligende, frisk og avslappende. Den rette nyansen av grønt passer utmerket i en stue som her. Omsluttende, behagelig og naturlig. Grønnfarger gjør seg også utmerket på vegg og store flater, da vi opplever de aller fleste nyanser som gode å hvile øynene på.

 

Opphenget over, med kvist og gamle lyspærer, kom Kristin over etter at hun ble glad i grønne planter. –  Jeg fant ut at jeg kunne klippe av litt av plantene jeg har for å lage nye planter. Så jeg har egentlig bare prøvd meg frem for å se hva jeg kan få til. Noen ganger får jeg lov til å ta med en liten kvist når vi er på besøk hos venner, som vokser og blir store planter hjemme hos oss. Det er veldig koselige minner å ha. Og veldig gøy å følge vekst fra liten kvast til stor plante.  Så disse lyspærene er for at stiklinger fra plantene kan få røtter. Tror jeg så det på Pinterest for mange år siden at man kunne ta ut innholdet i brukte lyspærer, forteller Kristin.

 

Husøy stue (2) copy
Sosial sone! Sofaene er trukket ut fra veggen og står midt i rommet. Ikke bare skaper det en luft og romfølelse, og du unngår følelsen av at alle møblene står klistret til veggen, men kanskje får du også hyggeligere samtaler?

Veggene er malt med Butinox Premium Matt, en maling som kan brukes både på vegg, panel, lister og i tak. Den har utrolig god fargedybde, og er fri for skadelige løsemidler og vak på lukt. I tillegg har den en fin, kremet konsistens, som gjør den lett å male med.

Husøy stue (3) copy
Flere av fargene i husets palett samlet i ett bilde! Nettopp dette er et godt tips! Bruk fargene i husets palett i alle rom, det skaper en rød tråd å hente opp de ulike nyansene.
Husøy stue (7) copy
6042 Rosa Pudder i spisestua møter 5962 Sølvgran i stua. Rosa og grønt er ALLTID en god match!
Husøy stue (4) copy
Et godt tips når du skal lage bildevegg er å legge alle bildene utover gulvet til du får en kombinasjon du liker. Miks mellom små og store rammer som her, men bruk gjerne samme farge på dem.

Legg igjen en kommentar

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


3. juni 2024

Slik gjør det du det: Lun og fargerik TV – stue

Velkommen tilbake til Bergen, nærmere kjøkken og stue. På Nyborg er paletten naiv, soft og leken! Her er det godt å bo for Trond, Live og to små barn. De dempede pastellene er akkompagnert av noen små, frekke primærfarger eller dypere toner noen steder, og summert blir paletten interessant og spennende. Bli med inn i loftsstua! 

 

I TV-stua har familien gått for en mørkere og mer omsluttende palett. Det er gjerne et naturlig valg der TV-en skal være. – Vi likte tanken på å bryte litt med resten av huset, at vi hadde ett rom som var litt mer nøytralt, forteller Live.

 

Både vegger og tak er malt i Butinox Premium Matt. Den er en svært effektiv kombinasjonsmaling som passer alle rom og har unike påføringsegenskaper. Det aller beste er at den kan brukes på vegg, panel, list OG tak! Altså slipper du flere spann enn nødvendig! Den er også ekstra vaskbar, perfekt i rom hvor barn skal leke og utfolde seg. 

TV stue (5) copy med kake
Paletten er sofistikert og dempet, men har fremdeles et lekent uttrykk i loftsstua hos familien i Bergen. I stedet for å bruke en klassisk hvitfarge i taket, har de gått for den dempede beigerosa fargen Vanilla. På den måten er det unngått den skarpe kontrasten hvite tak kan gi mot fargede vegger. Gulfargen Solstøv viderefører det lekne og upretensiøse uttrykket fra resten av huset.

Her skal favorittseriene binges og sene kosekvelder tilbringes. Sofaen må være stor, og ikke minst GOD å ligge i! I tillegg er det deilig med en litt mørkere nyanse på veggen enn den du kanskje ville valgt i andre rom.

 

– Brunfargen Lys Nougat er veldig fin med Solstøv, og føles ikke spesielt mørk når alt rundt er såpass lyst, sier Live.

 

TV stue (1) (1) copy
Live har opplevd fargen Lys Nougat som enkel å innrede rundt, og ikke minst tilsette flere farger rundt. Paletten er i all hovedsak dus og dempet, men etter årstid tilsetter hun i tillegg friske, små overraskelser i form av både rødt og blått.

Lives stil er avslappet og hjemmekoselig. Siden TV-stua brukes til langt mer enn skjermunderholdning, er det innredet funksjonelt for både lek, aktivitet og oppbevaring.

 

TV stue (6) copy
En litt mørk veggfarge, myk og comfy sofa, deilige puter å legge seg på.. Hva skal vi se på i kveld?
TV stue (4) (1) copy
Brettspill, TV- spill, tegnesaker og bøker er oppbevart i Ivar-skap fra Ikea. Disse er malt i Rosa Pudder.

Legg igjen en kommentar

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


26. april 2024

«Gulfargen er perfeksjon på alle måter»

Tenk å ha en gang som er svøpt i Solstøv, som familien på Nyborg i Bergen er langt over fornøyd med.

Gang og trapp (3) kopi
Trendy kombinasjon: I gangen har familien kombinert 5961 Solstøv med vår helt nye farge 5638 Fiol. Trappen er malt med Trestjerner Gulvmaling, halvblank. Veggene er malt med favorittmalingen Butinox Premium Matt.

Velkommen tilbake til Bergen, i dag er det gangen vi skal ta en nærmere titt på. På Nyborg er paletten naiv, soft og leken! Her er det godt å bo for Trond, Live og to små barn. De dempede pastellene er akkompagnert av noen små, frekke primærfarger eller dypere toner noen steder, og summert blir paletten interessant og spennende.  Bli med inn i boligens velkomstrom, nemlig gangen.

Portrett (19)
Trond og Live bor på Nyborg i Bergen og har malt fargen i favorittfargen 5961 Solstøv.
Gang-Gjenopprettet
Lenger inn i gangen er Solstøv kobinert med 5986 Lys Blågrønn.

Er det mulig å være i dårlig humør i en gang som er malt i fargen Solstøv?

Familien på Nyborg i Bergen er ikke redd for verken pasteller eller fargekombinasjoner. Gult, lilla og blått er en trendy og ung palett som gir et umiddelbart smil om munnen. Uten problemer kombinerer de gulfargen Solstøv med både 5986 Lys Blågrønn og 5639 Fiol.

 

– Solstøv er virkelig verdens fineste, varmeste gulfarge, og vi elsker å komme inn døra, sier Live.

Gang (2)
Fra gangen ser vi inn på kjøkkenet.

Vi manglet bare lilla!

Da vi skulle velge farge i trappen, hadde vi allerede malt alle andre rom. Vi manglet liksom bare lilla. Og det ble så bra! forteller Live.

tre
Den absolutt beste malingen når du skal oppdatere trappen. Den hefter eksepsjonelt godt og sitter som støpt.
Gang og trapp (3)
Trappen er malt med Trestjerner Gulvmaling i fargen 5630 Fiol.

Anerledes og fresht!

-Vi ville ha en skikkelig gladfølelse hver gang vi kom inn døren hjemme, og gi den samme følelsen til de kom på besøk. En litt sånn «oi, det var annerledes og fargerikt og fresht!»-reaksjon. Da gangen var malt i Solstøv, som forøvrig er verdens fineste, varmeste gulfarge, var vi sikre på at vi måtte slå til med en litt knæsj farge på trappen. 5630 Fiol var den perfekte match! Reaksjonen fra besøkende er akkurat det vi håpet på, forteller Live.

 

Tar det tid å male trappen?

-Vi utsatte trappemalingen ganske lenge nettopp fordi vi fryktet jobben, men da vi først gjorde det gikk det kjapt og greit. Gelender er kjedelig, men det går fortere enn man frykter, forteller Live.

Gang og trapp (4) kopi
Trappen er malt med Trestjerner Gulvmaling halvblank, 5630 Fiol. -Malingen sitter virkelig som støpt, forteller Live.

Holdbarhet

-Med to små unger som traver opp og ned trappen med leker og ting og tang, var det ikke gitt at malingen skulle holde seg. Men malingen (Trestjerner Gulvmaling) sitter virkelig som støpt, forteller Live.

Gang (1)
Åpen løsning - et flott skap med kasser til hvert familiemedlem holder orden i gangen.
Plukksak stue Bergen gang
Få stilen!

Legg igjen en kommentar

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


12. april 2024

Beige + grønn er soulmates!

Rett og slett bare "deeply connected" de to der, altså! Se hvordan 5917 Vårsnø og 5906 Olivenlund utfyller hverandre perfekt. Caroline beviser at beige ikke trenger være kjedelig! Beige er klassisk, lyst og luftig, og skaper en tidløs look som varer gjennom trender og sesonger, og sammen med grønntoner toppes det hele!

Beige er tidløs, elegant og gir ro. I tillegg gir den en myk, varm og avslappet atmosfære. Det morsomme med beige er at den gir rom for både å innrede ton – i – ton og nøytralt,  men også mulighet for å være kreativ og spe på med gøyale elementer. I interiøret er beige en nøytral base som kan la andre elementer skinne, og her er Caroline virkelig god!

Carolines kjøkken kan du lese mer om HER.

 

Spiseplass (6) copy
Listverk, tak og vegger er malt i samme farge og samme glansgrad, for det sømløse uttrykket. De sorte Eames stolene strammer opp uttrykket, og gir en kul kontrast.

Her det brukt vår supermaling Butinox Premium matt. Den er en effektiv kombinasjonsmaling som passer alle rom og den har med hånden på hjertet helt unike påføringsegenskaper. Den kan i tillegg brukes på både vegg, panel og listverk – du slipper altså flere ulike typer maling!

 

 

Kjøkken 4 kopi
Grønntonene fra kjøkkenet er tatt videre med inn i spisestua, for å skape flyt og sammenheng. På kjøkkenet er nemlig underskapene malt i den lett syrlige grønne nyansen Olivenlund. Veggene er malt i beigetonen Vårsnø, og denne fargen er også dratt videre inn i både spisestua, og stua vi skal vise mer av senere.
Spiseplass (8) (1) copy
Bugnende gardiner, kule lamper, røff teglstein og designstoler tøffer opp den klassiske basen. Bordet er faktisk laget av mannen Niclas.
Spiseplass (3) copy
Bildet gjør hele spisestua, spør du oss! Det morsomme med nøytrale farger som beige, er at det skal så lite til før noe virkelig popper. Et statement-objekt som dette gjør hele rommet på 1-2-3.
Spiseplass (5) copy
Grønnfargen Olivenlund er som en soulmate til vakre Vårsnø.
Spiseplass (7) copy
Denne benken er malt i samme farge som veggen, men i en blankere glansgrad! Perfekt for følelsen av sømløshet.

Slik fornyer du sjenken!

 

Rengjør møbelet du skal male. Dette er viktig, ellers kan malingen flasse av. TreStjerner Gulvrens fjerner fett- og såperester og klargjør underlaget for bedre malingsheft og sluttresultat.

 

Butinox Stilfullt Treverk har meget god heftegenskaper, og på møbler som dette er det derfor en smart løsning. Den er luktsvak og hurtigtørkende. Den kan blandes i alle farger og er lett å påføre.

 

Gå gjerne over med lett sandpapir.

 

Rull på to strøk. Det er viktig at du bruker en malerrull, en pensel vil gi et ujevnt resultat. La det tørke godt mellom lagene.

Voila! Fornyet møbel!

 

Så må du la malingen kun få lett bruk/slitasje i de nærmeste ukene slik at malingsfilmen blir ordentlig hard.

Spiseplass (4) copy
Alt kan males! Denne benken er malt i Vårsnø i høyere glansgrad enn veggen. Vær nøye med forarbeidet når du skal male folierte skap, det vil du ha igjen for i den daglige bruken. Allikevel er det Trestjerners gulvmaling som er den hemmelige ingrediensen for det beste resultatet.
Spiseplass (1) copy
Kjøkkenet ligger i et eget rom, men har god kontakt med spisesplassen.
Spiseplass copy
Et gammelt apotekerskap gjør interiøret ekstra interessant.

Legg igjen en kommentar

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


3. april 2024

Bergenshjem: Palett «Lykkehjul»

I 2024 kan vi virkelig fråtse i farger! Det vil faktisk ingen ende ta. Bli med inn i det vi har kalt for Palett Lykkehjul! Her er det lekent, vimsete og hjertevarmt.

Velkommen til Bergen, til et deilig hus som skapt for gode følelser. Paletten er naiv, soft og leken! Her er det godt å bo for Live og familien som også består av mannen og to små barn. De dempede pastellene er akkompagnert av noen små, frekke primærfarger eller dypere toner noen steder, og summert blir paletten interessant og spennende.  Fremover skal vi vise dere rom for rom i dette huset, og dykke inn i alle de deilige detaljene, men aller først en liten house tour i Palett Lykkehjul.

 

Nå når våren er på vei, er vi gjerne klare for farger som matcher de deilige vårfølelsene vi kjenner på utendørs. Noen av oss tar inn en fargerik blomsterbukett,  andre maler noen vegger for å få den ønskede forandringen. Heldigvis tør vi nå å velge det vi selv kjenner er riktig å bo i, for trendbildet sier rett og slett bare…. FARGER!

Kjøkken (1) copy
Kjøkken og allrom er malt i den dempede rosatonen 6043 LYS MARMOR, mens bord og stoler har fått et dypp av 6053 PISTASJ, 5971 SLØRET SAFIR, 6051 LYS APRIKOS og 5638 FIOL, våre aller nyeste farger i fargekartet.

På vegger og tak er det brukt Butinox Premium Matt.  Det er en effektiv kombinasjonsmaling som passer alle rom, og denne malingen har unike påføringsegenskaper. Den kan rett og slett både brukes på vegg, panel og list. I tillegg kan den brukes i taket, og skape et sømløst uttrykk i rommet fra vegg til tak. Butinox Premium Matt passer til alle rom og er ekstra vaskbar.

 

På stolene er det brukt Butinox Stilfult Treverk. Malingen kan benyttes som heftgrunning, mellom- og toppstrøk på panel, dører, vinduer, lister og innredninger, og har ekstremt god heft og trenger ingen heftgrunning.

TV stue copy
TV-stua har fått en mørkere og mer omsluttende nyanse, her er det malt med 5853 LYS NOUGAT.
Gang og trapp (3) copy
Trappegangen er malt i 5961 SOLSTØV og trappen er blitt superfresh i 5638 FIOL.
Soverom (1) copy
Hovedsoverommet er malt i 6042 ROSA PUDDER.
Barnerom (7) copy
Barnerommet er malt i 5733 OPAL.

Legg igjen en kommentar

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *