15. mars 2024

Slik påvirker fargene deg!

Visste du at enkelte farger på soveromsveggene kan bidra til bedre søvn? Eller at noen farger kan gjøre deg mer konsentrert?

Enkelte farger gjør oss glade, andre gir oss energi. Noen farger gjør oss rastløse, andre fokuserte. Farger er subjektive og kan vekke ulike følelser i oss. Det er derfor viktig å finne farger som du trives i, og som får frem følelsen du ønsker selv.

 

Selv om farger oppleves og vekker ulike følelser i oss, har vi satt sammen en guide som kan være fin å ha i bakhodet når du velger nye farger hjemme.

 

Aller først skal vi ta en titt på de varme fargetonene, gult, rosa, oransje og rødt.

Krakk (1) copy
Når du bringer gul inn i interiøret, legger du til et snev av lys og liv. Bruk den i rom hvor du ønsker å skape en positiv atmosfære, for eksempel i stuen, kjøkkenet eller entreen. Gul kan også være et flott valg for arbeidsområder, da den stimulerer intellektet, kreativitet og motivasjon.

Gult lyser opp ett hvert rom, og gir energi, kraft og varme.

 

I vesten symboliserer gult  lykke, vitalitet og kreativitet. Fargen er assosiert med solen, som gir liv til alt på jorden, og derfor har gul kraften til å lyse opp ethvert rom den berører.

 

Gultoner kan gjøre en mer opplagt og øke konsentrasjonen. Gult sies å være tankens og intellektets farge og er en herlig farge i rom for eks. hjemmekontor. Gultonene kan trekkes helt mot hvitt, mot rødt (oransje), eller mot blått (grønt og turkis) og gir med det helt ulike effekter ut fra øyet som ser.

 

For å gi en balanse i rommet kan du tilføre rom malt i gult med nøytrale farger som hvitt, grått eller jordtoner, eller spice opp med enda mer farge om du ønsker et ung og trendy uttrykk.

Orange vase (2) (1) copy
Vi innreder gjerne med mer intense farger som både gir energi og som bryter opp den vante ton-i-ton tendensen. Denne vasen er sprayet i fargen Orange, som virkelig er the new black, sant?
_Butinox_shoot_day10448 copy
Vår nyeste oransjefarge Lys Aprikos, på skrivebordet her, er mer oransje enn fersken, men lysere og mer avdempet enn oransje. Dette er en it – farge som vil varme mange hjem, enten det er i detaljene, i taket eller møbler. Lys Aprikos er en oransjetone som gir en følelse av energi, aktivitet og varme – men på en elegant og myk måte.

Oransje – for varme solnedganger

 

Oransje, en farge som bærer med seg energi, vitalitet og varme, og har en unik evne til å transformere rom til et sted fylt med liv og optimisme.

 

Oransje er en spontan, morsom, energifull farge som er mindre aggressiv enn rød. Den er den varmeste fargen i fargesirkelen, og er en oppløftende farge som  kan være fargesterk eller avdempet, lys eller mørk, ren eller skitten.

 

I interiøret gir oransje rommet et løft, en dynamisk gnist som vekker sansene og fremmer entusiasme. Denne fargen er ikke bare visuelt tiltalende, men den har også en psykologisk påvirkning, og kan stimulere kreativitet, kommunikasjon og sosial interaksjon

Kjøkken (12) copy
6042 Rosa Pudder fra et hjem vi snart skal vise mer fra. Deilig og avdempet, men allikevel fargesterkt.
QB Blå lesekrok (4) (1) copy
6043 Lys Marmor er en avdempet lys rosa som passer perfekt om du bare ønsker et hint av farge.

Rosa kler alle flater og skaper glede, lykke og energi, men er også beroligende

Rosafargene har mange gode egenskaper. Rosa kan i motsetning til rødt virke beroligende i korte perioder, men rosa kan også være energisk. Betydningen av rosa er flere; lysere nyanser av rosa kan formidle glede og lykke, mørkere nyanser av rosa kan formidle eufori og spenning i humøret.

Bruk rosa i rom der du ønsker å skape en myk og behagelig følelse, og mal gjerne vegger og tak i rosa. Rosa toner er en god farge på soverommet så vel som stuen. Rosa har også en magisk evne til å lyse opp et rom uten å være overveldende.

Lyserosa kan skape en luftig og romantisk atmosfære, mens dypere og mer avdempede, «skitne» rosatoner kan gi en følelse av varme og eleganse. Utforske ulike nyanser av rosa for å finne den som passer best til din personlighet og stil.

Gang (7) (1) copy
5766 Galleri. Nyansen av rødt kan variere fra dempet burgunder til livlig og kraftfull signalrød. Velg den tonen som passer til din personlighet og den energien du ønsker i rommet. Rødt er en dristig farge, men når den brukes med omhu kan den gi ditt hjem den nødvendige gnisten av energi og kjærlighet.

Rødt – lidenskapens farge

Symboliserer kjærlighet, energi og mot.

 

Det sies at rødt gir energi. Derfor kan rødt brukes på for eksempel hjemmekontoret, for å bidra til at du holder deg energisk og fokusert.

 

Denne intense fargen symboliserer kjærlighet, energi og mot. Når du bruker rødt i interiøret, tilfører du et element av både dramatikk og varme. Bruk rødt som en detaljfarge for å skape fokus i rommet. Et rødt teppe, puter eller et møbel kan gi rommet liv og energi uten å være overveldende. Rødt er også en utmerket farge for å skape kontrast mot nøytrale bakgrunner som hvitt eller grått.

 

 

 

QB gang high res (13) copy
Bruk rødt som en detaljfarge for å skape fokus i rommet. Her er knaggene malt i 5933 Årgang.
Tags: Farger

Legg igjen en kommentar

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *