31. januar 2020

Finalist 3 – Norges fineste maleprosjekt

Gunhild var lei av den hvite, upersonlige gangen og ønsket seg et rom som virkelig ønsket velkommen hjem. Valget falt på en bløt, vennlig gultone.

Vi har funnet frem til tre finalister i konkurransen «Norges fineste maleprosjekt». Her kunne man sende inn et rom man ønsket å male, og få både maling og fargehjelp fra stylister i Butinox. I dag presenterer vi den andre av tre finalister, hvor det senere skal kåres en vinner. Juryen består av Jannecke Weeden, TV-programleder og influencer, Jenny Bull-Gustavsen, fargesjef i Butinox og Marte Brovig, butikksjef og interiørarkitekt i Eske.

 

Gangen er ikke det aller letteste rommet å få både fresh, praktisk og innbydende. I mange norske hjem er den liten, det er mange dører å ta hensyn til og ikke minst er det mye oppbevaring som skal få plass.

 

Gunhild Nersten, vår finalist nummer tre, var lei av hele gangen sin! Den var kjedelig å komme hjem til, hvitfargen var matt og trist og hun ønsket seg en varmere velkomst. Hun hadde vært på et foredrag om fargebruk, og bitt seg merke i at farger i hjemmet har større påvirkningskraft enn man tror. – Jeg tok virkelig til meg at man burde velge farger som gir energi og glede, og særlig i et rom som gangen. Hver gang jeg går gjennom den nå, liker jeg å tenke at jeg får litt ekstra energi, forteller Gunhild.

 

Gult var fargen hun hadde i tankene, og valget falt på 958 SIV fra Butinox. Denne gulfargen er bløt og delikat, men allikevel et friskt og fargesterkt pust.

 

– Jeg synes den er både varm og rolig, så det var et godt valg for min del. Fargen og rommet ble akkurat slik jeg hadde forestilt meg og ønsket det.

gang før
Før: Gangen ser ut som et hvilket som helst vindfang som ingen har lagt noe særlig kjærlighet i. Gunhild synes den var lite inspirerende å komme hjem til, og ønsket seg noe å bli glad av.
SIV 1 w
ETTER: Gangen stråler! Med to strøk Butinox Stue, gang og sov i freshe 930 SIV synes Gunhild endelig at gangen er blitt rom man blir glad av å sveipe forbi.

Paletten i gangen måtte ta hensyn til det sorte, blanke flisgulvet som var der fra før. I utgangspunktet kan gult være en kinkig farge mot sort, kontrastene kan lett bli for store og dermed oppleves krevende for øyet. Sammen med brente kontrastfarger fra 5931 Solnedgang og 5930 Dus, fungerer det allikevel godt. De dempede tonene jorder den gule nyansen litt, og det sorte gulvet forblir en nøytral tone.

 

Tips! Har du lyst til å prøve deg på sterkere, friskere fargetoner kan det være lurt å prøve først i et såkalt gjennomgangsrom, som for eksempel en gang. Dette er ikke et oppholdsrom hvor man er i mange timer, men et rom man beveger seg igjennom, altså kan fargevalgene godt tåle å være mer entusiastiske og modige.

SIV 2 W med kake
En bløt, yndig gulfarge mot varme kontraster fra dempede rosa -og orangetoner fungerer nydelig i denne lille gangen.
SIV 4 w
Så fresht det ser ut! Knaggrekken er fra Menu, og er fantastisk ut mot 938 Siv.
SIV 5 W
Sort og gult kan i utgangspunktet oppleves som harde kontraster, men sammen med brente toner som her blir det totalt sett en god kombinasjon.
SIV 3 W
Ikke bare er gult midt i trendbildet, men den gjør oss da gladere også? Gult i alle nyanser oppleves som vennlig og friskt, og velger du de noe mer nedtonede nyansene kan man fint lykkes med gult også i oppholdsrom.
Tags: Gang

Legg igjen en kommentar

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *