15. juni 2020

Fra furubonanza til stilren harmoni

Når du trer innenfor dørene i huset til kunstneren Line Westgaard, er det vanskelig å forestille seg at det en gang var tynget av gulnet furupanel som hadde fått stå i fred siden det ble bygget i 1978. Nå har hjemmet fått helt nye fargekombinasjoner i behagelige gråtoner som gir en ukomplisert, nøytral base.

Allerede i gangen ønskes du velkommen av ro og dempede toner. Her er både veggene og det faste inventaret malt i fargen 953 Riddergrå en lett og varm gråfarge som gir en diskret og rolig stemning.

 

Fargene underbygger panelets linjer og strammer opp rommet, samtidig som de fremmer lys og skyggespill.

med kake
Tenk deg om ett par ganger før du bruker alle feriepengene på nyt trapp. Se så fin den er blitt med Tresjerner maling. Fargen heter 992 Lava.

Frem til familien på fire flyttet inn ble huset leid ut til studenter. Det trengte sårt en kjærlig hånd og noen strøk med pensel.

 

Familien fikk hjelp til forvandlingen av interiørdesigner Heidi Haver, som gav hele hjemmet en real overhaling med helt ny, gjennomgående fargepalett.

 

– Heidi visste at jeg likte det som er litt edgy og mørkt, men hun hadde også stort fokus på oss som familie på fire. Både jeg og mannen min er gründere, og lever et liv med til tider høyt tempo, så et sted for hvile var viktig.

Hestdal_Før_01_WEB
Gangen var preget av sin tid - 70-tallets kjærlighet for ubehandlet furu.

Ved å male veggpanelet, trappen og det faste inventaret ton-i-ton i ulike valører av grått gir det inntrykket av å ha «løftet» taket, og man får følelsen av at rommet er mye større enn tidligere. Den originale plassbygde garderoben har også endelig kommet til sin rett – det som tidligere føltes som en tung koloss smelter nå fint inn i resten av rommet.

 

Å velge farger fra den mørkere enden av fargeskalaen gir oss anledning til å stoppe opp, gjenoppdage det vakre i det rasjonelle 70-tallet og se omgivelsene med nye øyne.

Vel bevart – moderne møter originalt 

Kjøkkenet oppleves svalt og luftig, og er malt i den samme gjennomførte fargeskala som huset ellers. 

 

Selve kjøkkenrommet er bevart med originale dører og karmer – ja, til og med gulvet er det originale! Linoleumsgulvet har riktignok fått en skikkelig makeover og 70-tallsmønsteret har måttet vike for mørke, silkemyke gråtoner i 992 Lava.

Butinox_Furu_Kjøkken_Etter_WEB
Det moderne kjøkkenet og interiørdetaljene smelter umerkelig inn sammen med de originale elementene.

Den nye stramme kjøkkeninnredningen kler arkitekturen og gir rommet den riktige stemningen. Vegger, døren og listverk er malt i fargen 953 Riddergrå.  Veggene er malt emd den matte malingen Butinox Elegant Matt som får frem fargedybden til fargene. Ved å male lister, dører og vegger i samme farge får man et sømløst og rolig uttrykk i rommet.

 

Les også mer om å olje gulv

Butinox_Furu_Kjøkken_Før_WEB
Forvandlingen av kjøkkenet er nesten ikke til å fatte - byggeåret preget farger og materialer.

TreStjerner Gulvmaling fungerer godt på eldre laminatgulv. Når du skal male laminat trenger du ingen grunning, det eneste du trenger å gjøre er å rense gulvet med TreStjerner Gulvrens før du maler.

Butinox_Furu_Kjøkken_Kunstner_WEB
Et kjøkken kan gjerne være diskret. Den nøytrale grå fargen virker beroligende, og innbyr til hyggelige middager og gode samtaler. I bakgrunnen skimter du stuen, med sin lune stemning og en spenstig vinrøde veloursofa.
Stue med fargefrekt midtpunkt

Her finner vi en drøm av en sofa – en varm fargebombe i den ellers rolige grå basen.

Veggene som er malt i 953 Riddergrå er akkompagnert av spennende kunst og iøyenfallende interiørdetaljer. Gulvet har fått ett ansiktsløft med Trestjerner gulvmaling i fargen 992 Lava.

 

– Mannen min var skeptisk til sorte gulv og mørk farge på stueveggen. Men der satte jeg foten ned og fikk inn glitterteppe og dyprød loungesofa i tillegg. Han er storfornøyd han også, forteller Line.

Butinox_Furu_Stue_WEB
Dekadent, eksklusivt og bohemsk. Velur er det mest aktuelle materialet akkurat nå.
Drømmerom

Soverommene er det Line er aller mest fornøyd med i etterkant av oppussingen. Her fremkalles virkelig hulefølelsen – en oase bygget for ro og avslapning. Vegger og tak følger den samme svale fargeskalaen som ellers i huset, med fargen 5938 Havgud. Også her er det malt med Butinox Elegant Matt .

Å male rommet i samme tone visker skillet mellom tak og vegg litt ut, og skaper samtidig en hyggelig hulefølelse. Selv i et rom med skråtak får dette rommet til å virke større.

Veggene er fint avstemt mot det mørkegrå gulvet i 992 Lava.  Tekstilene og tilbehøret tilfører både farger og liv til et rom som ellers er som skapt for hvile og ro.

Etter_06_WEB
Gulvet er malt i TreStjerner Gulvmaling fargen 992 Lava, mens vegg og tak er malt i 5938 Havgud.
Tips! En gjennomført helhet er en god begynnelse

Tenk helhet. De fleste ønsker seg et behagelig hjem hvor man kan slappe av i gode, rolige omgivelser. Mange tenker oppussing for bare ett og ett rom av gangen. For å få det gjennomførst bør hjemmet ha en tydelig rød tråd. Fargekombinasjonene hos Line Westgaard utgjør en harmonisk, trygg og enkelt gjennomførbar grunnpalett, som oppleves behagelig.

 

Tags: GangKjøkken

Legg igjen en kommentar

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *