18. mars 2021

Helhetlig, mørk palett til stue, kjøkken og gang

Thor-Fredrik Håheim og Camilla Eskeland på Hurum har tenkt på de store linjene når stue, kjøkken og gang skulle fargesettes. Se hvordan rommene flyter sammen med dype, naturlige farger.

Hurum blogg med kake
Er man så heldig å ha en konjakkfarget skinnsofa, er det klart man tar utgangspunkt i den når veggfargen skal bestemmes. Grønt er og blir fargen som løfter dette skinnet til nye høyder, og her er det gått for den dype, vakre Granskog. Dyp blå detaljer på tekstiler henter opp fargen på kjøkkenet i rommet ved siden av, som en også ser fra sofakroken.

Se hvordan den mørke veggfargen får sofaen løftet frem. Skal du male mørkt kan det være lurt å gå all in. Er både vegger, møbler og detaljer mørke, gir det en egen ro.

 

hurum blogg 3
Tekstiler løfter alltid rommet, og det beste med både veggfargen og sofafargen er at de tåler nærmest alle farger. Dermed er det duket for å kunne variere fargene på detaljene gjennom året, et godt tips for å unngå for mange nye kjøp. Legg vinterens putetrekk i skapet når våren kommer, så føles de garantert som nye når de tas frem igjen til høsten.
hurum blogg 2
Se hvordan blått og grønt sjonglerer og binder rommene sammen. Et vakkert, patinert møbel henter opp fargen fra sofaen.

Kjøkkeninnredningen er i en mørk blå utførelse, perfekt for den mørke veggfargen i stuen. På denne måten bindes rommene sammen. Farger har mye å si for hvordan en opplever rom, og trenden nå er farge også på selve innredningen. Denne er fra Epoq. Flisene er fra Modena Fliser.  Her er veggene holdt i Klassisk hvit, en helt nøytral hvittone med kun hvitt og sort i seg.

Hurum blogg 5
Peissonen er blitt et smykke i seg selv, med vakre fliser fra Historiske fliser.

Peisen er fremhevet ved å ramme inn området i stuen i Klassisk hvitt fremfor hovedfargen Granskog, men også ved å flislegge i nydelige, historiske fliser. På den måten er en vanlig peiskrok som kanskje kunne se litt kjedelig ut, i stedet fremhevet og gitt fokus. Ved peisen kan det være lurt å male i Butinox Premium Matt . 

Det er en effektiv kombinasjonsmaling, sperregrunning og toppstrøk i ett!  Malingen bygger en sterk og svært vaskbar overflate som sperrer for gjennomslag av kvist, sot, nikotin og vannskjolder. Samtidig danner den en pen og matt overflate.

Hurum blogg 6
Også i gangen er det grønne hentet opp i vakre, keramiske fliser fra Flisekompaniet. Veggene er malt i Klassisk hvit som gir en frisk og crispy look mot gulvet. Klesopphenget har Thor-Fredrik sveiset selv.
Tags: GangMaleStue

Legg igjen en kommentar

2 kommentarer

2 svar til “Helhetlig, mørk palett til stue, kjøkken og gang”

  1. Elin sier:

    Oppussingsspørsmål. Jeg får masse inspirasjon av disse flotte bildene. Men, hva med dørene?
    Selv har jeg noen blasse dører fra midt på 8å-tallet en gang som jeg håper å kunne gi nytt liv – og passe pent inn i nye farger og ny planløsning. Ville vært kjekt å se bilder hvor også dører i ny fresh look er med ?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *