2. juli 2021

Betong i tiden – hvordan få et brukervennlig, malt betonggulv!

Malte betonggulv er kjekt i rom som kjeller, garasje og andre steder man trenger ekstrem slitestyrke. Siw gikk for denne løsningen i stue og kjøkken!

Siw hadde i utgangspunktet en plan om å beholde betonggulvet helt naturlig, og bare sette det inn med en olje som “binder“ støv og hindrer at noe trekker ned i gulvet.  – Vi prøvde det en periode, men kom til at det ble alt for rødt uttrykk i forhold til looken vi hadde sett for oss, forteller hun.

 

De malte deretter gulvet med vanlig gulvmaling, men så ganske raskt at de trengte sterkere og mer holdbare saker. De endte derfor opp med TreStjerner Sigural  Epoxymaling, og har etter det vært svært fornøyde.

 

TreStjerner Sigural Epoxy Gulvmaling er en 2-komponent, vanntynnbar epoxymaling. Den er utviklet for sterkt belastede gulv, og  har en meget god slitestyrke. Spesialmalingen kommer i fire ferdigfarger: 22 Skygrå, 23 Varmgrå, 38 Sølvgrå og 39 Stålgrå. Siw har brukt fargen 38 Sølvgrå.
 

2 (3)
Trendy, lyst og lekkert med malt betonggulv! Ikke minst er det holdbart!

Siw valgte blank utførelse for å få den deilige lysrefleksjonen det blanke gir.

 

I gulvet er det vannbåren gulvvarme. Parketten som ble lagt da de bygget huset for 20 år siden er revet, og betonggulvet som kom frem da er det malt rett på nå.

 

– Det er lett å holde rent, godt å gå på, og det tåler mye bruk! Vi har hund, og vi trenger ikke å tenke på at gulvet får riper eller sår, forteller Siw. Og hvis hun skulle ønske tregulv igjen,  er det ingen problem å legge det oppå.

 

 

2 (1)
Betonggulvet har fått en flott, høyglanset overflate som også er med på å bedre romfølelsen.
2
Den industrielle looken lunes godt til med tekstiler, planter og treverk, og oppleves derfor på ingen måte kald og uvelkommen.

SLIK GJØR DU DET:

 

 

 

Her finner du brukerguide hvor du kan lese mer før du setter i gang

Alle foto:
Siw Thomassen. Vil du se mer kan du titte innom henne på @siwthomassen på Instagram.

Tags: Gulv

Legg igjen en kommentar

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *