29. august 2019

Gi gulvet nytt liv med TreStjerner- full oppskrift

Male gulv? Slik skapte familien magi med enkle grep og Trestjerner maling. Her får du en full oppskrift på hvordan du går frem.

Syns du gulv er skummelt å gå på med maling? Vi har oppskriften for deg.

 

Å male gulv er løsningen for deg som er ute etter en enkel måte å fornye et rom på. Trenger du litt inspirasjon for å komme i gang med å male gulvet? Bare se hvordan denne familien forvandlet soverommet til et sofistikert og avslappende fristed med gulvmaling fra TreStjerner.

Å male gulv kan skape stor forandring med relativt enkle grep. I dette tilfellet hadde familien følgende prosjekt i tankene: pusse opp soverommet. Takket være gulvmaling fra TreStjerner, gikk soverommet fra slitent og trøtt til nymalt og flott.

 

Dette soverommet hadde sett bedre dager. Som en del av en totalrenovering, skulle rommet gjøres mer moderne og stilsikkert. I kombinasjon med sobre og mørke farger på veggene, ønsket familien på fire at gulvet skulle få et stilig og elegant preg. Ved å male gulvet og veggene, ble soverommet rett og slett magisk flott! Familiens oppskrift ble mørke gulv til vegger i en blågrønn, dyp farge i kombinasjon med store vinduer. Fargen på veggen er Butinox Elegant Matt 5904 Balsam.

 

Vurderer du også å pusse opp soverommet? Da bør du lese videre, og få svaret på hvordan familien gikk frem for å male gulvet. I tillegg gir vi deg verdifulle tips til hva du bør tenke på før du går i gang med oppussingen.

https___www.trestjerner.no_app_uploads_2019_08_case_2_for-2(1)
FØR: Utgangspunktet har en gang vært noens rosa drøm. Planen ble å oppgradere med et eksklusivt, sobert og moderne uttrykk.

Male gulv – så mange muligheter
I likhet med mange hus og hytter rundt om i vårt langstrakte land, var det ingenting å si på selve gulvet i familiehjemmet. Det var gult i treverket og noe utdatert, men det la ingen demper på hvilke muligheter som fantes når gulvet skulle males. Kun kreativiteten setter grenser når det kommer til å male gulv! På soverommet ønsket familien å sette mer farge på tilværelsen. Og sånn ble det.

https___www.trestjerner.no_app_uploads_2019_08_stue74
ETTER: Hvem kunne ikke tenke seg å synke ned i denne søvndyssende oasen av vakre farger: Vegg: Butinox Elegant Matt 5904 Balsam. Gulv: TreStjerner Gulvmaling Matt 992 Lava.

Male gulv i en vågal farge? 922 Lava er lekker, mørk og uimotståelig.

Utenfor vinduet preger naturen omgivelsene med bergknauser og furuskog. Denne følelsen har man tatt med seg inn i prosjektet med å pusse opp soverommet. Familien valgte å male gulvet i en litt vågal farge, den vakre TreStjerner Gulvmaling Matt 992 Lava. For å myke opp helheten brukte de lette, delikate tekstiler i naturmaterialer som lin. På den måten fremstår resultatet som mykt, varmt og hjemmekoselig. Her er det duket for god søvnkvalitet for både store og små.

https___www.trestjerner.no_app_uploads_2019_08_stue49 kopi
Vegg: Butinox Elegant Matt 5904 Balsam.

Å male gulv – en enkel prosess

Det er flere gode grunner for å velge å male når gulvet skal oppgraderes. For det første er prosessen med å male gulv enkel. I forkant er det viktig å huske på at gulvet må være rent, tørt og helt fritt for såpe, bonevoks og fettstoffer. Det fikser du lett ved å rense gulvet med TreStjerner Gulvrens. Deretter mattsliper du lett over for at malingen skal feste seg godt, før du påfører to strøk med sperregrunning. Så er det klart for 2-3 strøk med TreStjerner Gulvmaling. Da blir resultatet perfekt, og du er sikret et lekkert gulv i lang tid fremover.

https___www.trestjerner.no_app_uploads_2019_08_stue53 kopi
https___www.trestjerner.no_app_uploads_2019_08_stue50

Gulvmaling gir mange valgmuligheter

Til dette prosjektet valgte huseierne å bruke mørke, sobre og eksklusive farger på gulvet i soverommet. Målet var å bringe naturen inn i rommet. Samtidig ble det en lekker kontrast til gulvene i de andre rommene, som alle var blitt oppgradert med ulike uttrykk; transparent oljet i stuen og malt laminat på kjøkkenet og furugulv på andre soverom. Den heldekkende fargen på soverommet harmonerte utmerket med dem.

 

Gjør resultatet at du blir inspirert til å male gulv? Med TreStjerner Gulvmaling er mulighetene enorme, uansett hvordan utgangspunktet måtte være. Malingen kan brukes på alt fra tregulv, parkett, betonggulv og laminatgulv, og fargeutvalget er stort.

 

Dersom du vil at gulvet skal får en glatt finish, velger du den blanke utgaven av TreStjerner Gulvmaling. Vil du ha et mattere uttrykk, eller kanskje noe midt i mellom? Det finnes også en halvblank og en matt variant. Male gulv som er lakket eller malt fra før?

 

Unngå synlige skader

Skal du male et gulv som er lakket eller malt fra før, og gulvet har mange og dype hakk, bør du legge din flid i et grundig forarbeid. Hakk kan bli synlig, spesielt dersom du velger en gulvmaling med høy glansgrad. Da bør gulvet slipes ned og påføres to strøk TreStjerner Sperregrunning. Husk at grunningen må tørke 12 timer mellom hvert strøk. Påfør deretter to strøk TreStjerner Gulvmaling.

 

Lett å endre

Skulle de lykkelige huseierne en gang bli lei av det mørke, lune og sofistikerte soveromsgulvet er det ingen fare. Mulighetene er som sagt enorme. Det å endre uttrykket på et malt gulv er så enkelt som det kan få blitt. Det er som nevnt bare å gå over med slipepapir for å få et godt feste, og så kan du male gulvet i hvilken som helst farge.

 

Da er det bare å la seg inspirere og gå løs på ditt eget prosjekt. Om det er snakk om å male, olje eller lakke gulv – med TreStjerner produkter kan du enkelt løfte inntrykket i ditt hjem eller din hytte mange hakk.

 

Ingenting er bedre enn å gi gulvet nytt liv.

Legg igjen en kommentar

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *