20. juli 2018

Gulvguiden: Hva kan du gjøre med gulvet?

Lurer du på hva du skal gjøre med gulvet ditt, eller om du kan gjøre noe i det hele tatt? Her en en liten guide til hvilke muligheter du har, hvis du vil fornye gulvet.

Skal du restaurere gulvet har du veldig mange muligheter. For å gjøre det litt enklere for deg så har vi laget en liten guide til hva du kan gjøre med det du har, og hvilke produkter du trenger.

 

Tregulv

Tregulv er den desidert største kategorien. Under her har vi for eksempel nytt og ubehandlet tre, parkett og originalt tregulv. I tillegg er det en rekke muligheter til hva du kan gjøre med disse. Alle kan oljes, lakkes og males. Her kan du få gulvet ditt i akkurat den fargen eller nyansen du ønsker.

 • Gulvolje: Olje bruker du på ubehandlet gulv, om det er ny eller slipt parkett har ingen ting å si. Oljen kan du velge å ha blank, eller med den fargen du ønsker. Den har en silkematt og vakker overflate, og fremhever gulvets struktur samtidig som den beskytter mot fukt og smuss.
 • Hardvoksolje: For en enda mer slitesterk overflate på gulvet, kan du velge å bruke TreStjerner Hardvoksolje. Eller kombinere den med gulvolje, som du kan få i 24 farger. Den er enkel å påføre og gir et slitesterkt og naturlig utseende.
 • Lakk: Her finnes det tre varianter: Gulvmatt, vannbasert Gulvlakk og oljebasert Gulvlakk. Alle disse kan brukes alene eller etter innfanging med gulvolje. Lakk er den mest slitesterke av gulvbehandlingene fra TreStjerner, og her velger du produkt avhengig av om du vil at gulvet skal skinne eller ha en «usynlig» glans.
 • Gulvmaling: Gulvmaling kan du bruke på alle gulvflater i tre, den egner seg også svært godt på møbler som må tåle en støyt. Gulvmalingen kommer i tre glansgrader matt, halvblank og blank), i uendelig med farger og har en ekstrem slitestyrke. Den er enkel å påføre, og resultatene ser du raskt.


 

Fliser

Vi får ofte spørsmål om fliser kan males, og svaret på det er ja. Hvis du skal male fliser er det viktig å gjøre godt forarbeid! Her må det vaskes godt med TreStjerner Gulvrens, og glatte fliser må pusses med fint pussepapir for bedre heft. Så kan det males med ønsket glans og farge med TreStjerner Gulvmaling. Hvis du skal male fliser på områder som utsettes for mye slitasje, for eksempel gang eller foran kjøkkenbenken, anbefaler vi å legge et gulvteppe her.

Flisene under er malt i fargen 5795 Koks


Betong

Betong-gulv kan også males! Under ser du et bilde av en stue malt med TreStjerner Betongmaling i fargen 5793 Betong, men den kan også blandes i en rekke andre farger. Denne malingen egner seg til gulv og vegg i kjeller, oppholdsrom, boder og lignende. Skal du male gulvet i f.eks. garasjen anbefaler vi TreStjerner Sigural Epoksy gulvmaling. Den har en meget god slitestyrke og kommer i fire farger.

Trapp

Vi har valgt å ta med dette punktet fordi trappen ofte blir glemt, og det er det ingen grunn til! Avhengig av ønsket resultat kan du benytte deg av gulvmaling, gulvolje eller lakk. Trinnene er utsatt for mye slitasje, så trappen må derfor behandles oftere enn gulvet.

Synes du denne saken var nyttig? Du kan lese mer om alle produktene og se mange farger her.

Tags: Gulv

Legg igjen en kommentar

2 kommentarer

2 svar til “Gulvguiden: Hva kan du gjøre med gulvet?”

 1. Brit Anne Andresen Haugen sier:

  Kan noe gjøres med laminat for å få det mørkere

  • Enkel Fornyelse sier:

   Hei Brit:) Du kan male de fleste typer eldre laminatgulv med TreStjerner Gulvmaling, den kan du blande i et stort utvalg av mørke farger:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *