27. september 2018

Gulvguiden: Tid for hytte

Oppgraderingene på dette hyttesoverommet er så store, men så enkle at du kan gjøre de på en helg!

Frister det med litt fornyelse på hytta? Begynner panelveggene å gulne, eller gulvet å bli slitt? På dette soverommet var det litt av alt; slitte vegger i fargesprakende nyanser og slitt gulv som ikke var ferdigmalt. Så her var det på tide med en liten oppgradering.

Både gulv, vegger og møbler har fått seg en makeover. Det som er gøy med dette prosjektet er at ingen av møblene er nye, kun sengen, mens resten er fornyet med maling.

Gulvet, den femte veggen, kan gjøre en større forskjell i et rom enn man tror. I dette rommet, som du kan se under, var gulvet malt litt fra før. Her måtte det derfor vaskes godt med TreStjerner Gulvrens, før det ble pusset ned. Siden dette er et ganske rustikt rom var det mest fokus på å jevne ut skillet mellom maling og olje, fjerne små ujevnheter og matte ned den gamle oljen. Deretter fikk gulvet tre strøk med TreStjerner Gulvmaling Halvblank i fargen 5670 Egghvit (NCS S0502-Y).

TreStjerner Gulvmaling kommer i tre glansgrader, så her kan man leke seg og kombinere ulike overflater på vegg og gulv og for å skape en delikat kontrast. På dette rommet er det halvblankt gulv, og silkematte vegger. Når man velger gulv, eller farge til gulvet er det viktig å se gulvet oppimot fargene ellers i rommet. Her skulle veggene males i en lun og varm blågrønn tone, og lister og møbler i varm beigtone. Da vi så på farger til gulvet ønsket vi å beholde det varme uttrykket. Vi ønsket et hvitt gulv, og så at fargen 5670 Egghvit ble riktig da den er en varmere hvittone enn f.eks hvittonen klassisk hvit som ble veldig klad oppimot vegg- og møbelfargen.

 

Slik så soverommet ut etter at det var tømt for møbler

 

Resultat etter oppussing

Veggfarge: NCS 2706-B74G Lister og møbler: NCS 2203-Y13R

Mer om de andre løsningene i rommet kan du lese her.

 

Følg oss på Facebook og Instagram for å få med deg alle oppdateringer og masse inspirasjon! @trestjerner

 

Tags: Gulv

Legg igjen en kommentar

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *