12. desember 2022

La gulvet skinne! Slik blir gamle gulv som nye

Nytt gulv er flott, men gammelt kan være enda finere? Er du så heldig å ha originalt, gammelt gulv der du bor? Vi viser deg hvordan du behandler det! Samme fremgangsmåte brukes også på for eksempel gulnet parkett.

gulv 7
Et gammelt tregulv gir rommet karakter og personlighet, og ser nydelig ut om det er riktig behandlet. Ikke minst er det mykt og godt å gå på, organisk materiale som treverk har noe helt eget.

Her er vi på besøk hos Marianne som driver butikk og boligstyling; Studio MM Design.

gulv 2
Noen sprekker er bare patina. Akkurat slik skal de gamle furugulvene se ut.
Du kan for eksempel bruke:

 

For å få gulv som i denne stua må gulvet slipes ned før du så bruker TreStjerner Gulvolje i fargen Hvit, før du går over med TreStjerner Gulvmatt. Vi forklarer hvorfor:

 

  1. TreStjerner Gulvolje Transparent innfarging av gulvet som fremhever gulvets naturlige dybde og struktur. TreStjerner Gulvolje er en høykvalitetsolje som kan blandes i mange farger. Den gir gulvet en silkematt og vakker overflate som er behagelig å gå på. Gulvoljen kan brukes på tre- og parkettgulv, og gir en fin innfarging av treverket. TreStjerner Gulvolje kan også benyttes på benkeplater, møbler, panel, tømmer og massivt tre. Oljen fremhever treets naturlige nyanser og struktur, samtidig som den gir en overflate som er smussavvisende og lett å rengjøre. For å få en slitesterk overflate kan produktet overlakkeres med alle våre lakker eller Hardvoksolje.
  2. Velger du TreStjerner Gulvmatt får du en lakk som gir en matt, «usynlig» overflate. Den har oljens utseende og lakkens slitestyrke. Lakk gir den beste slitestyrken, og beskytter treverket mot ytre påvirkning. Samtidig blir flaten enklere å rengjøre. TreStjerner Gulvmatt er en vanntynnbar, helmatt lakk til tre- og parkettgulv. Den gir ingen synlig lakkfilm, og gulvet opprettholder derfor treverkets naturlig utseende. TreStjerner Gulvmatt gir et lunt og dempet uttrykk, som er ideelt for overlakkering av oljede flater. TreStjerner Gulvmatt er en enkel lakk å påføre. Du kan lakke halve rommet av gangen, og flytte møblene fra den ene siden til den andre siden når lakken har tørket. I tillegg kan du reparere skader i gulvet flekkvis.
gulv 4
Gulvet kan slipes ned av håndverker, eller du kan leie maskin på et byggvarehus.
Slik gjør du det:

 

gulv med kake
Denne stua kler jo rett og slett alle farger, men se som den stråler i dype rødlige toner og klare grønnnyanser. Miks farger og lek deg med uttrykket, når basen er så nøytral som denne er det lite som slår feil.
gulv 3
Ja, vi elsker originale, hvitpigmenterte furugulv. Tenk å både kunne fokusere på gjenbruk og miljø, men også få det så fint!
gulv 6
Frynser, velur og mønster - ja takk, vi tar alt.
gulv 8
Lite kan forandre rom så mye som tekstiler. Det er den siste finishen som endrer alt. Miks mønster, farger, teksturer og stoffer, det blir alltid finere enn matchy matchy.
collage marianne
Slik får du stilen: Se etter klare burgunderrøde toner, mørkbeiset tre, organiske former og bladgrønne detaljer.
Tags: GulvStue

Legg igjen en kommentar

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *