10. april 2016

Lei den gamle trappa?

Vi ser ofte i sosiale medier at det blir spurt etter tips til fornyelse av trappen, så her kommer vårt tips. Det er ikke så mye mer som skal til enn litt maling!

En mørk furutrapp som har gulnet med tid er ikke akkurat det vi vil ha i et moderne hjem. Det er heldigvis enkle grep man kan gjøre som vil totalt forandre trappen. Og det er å male! Mange er redd for å male gulv og trapper på grunn av stor slitasje. Men gjør man det riktig vil det holde i mange år! Trestjerner Gulvmaling er en slitesterk maling som er lett å legge på jevnt, og den kan kan blandes i den fargen du måtte ønske.

Hjemme hos Jenny og Vegard har vi malt den Klassisk Hvit med Trestjerner Gulvmaling Halvblank. De ønsket at trappen skulle være lys og luftig, og stå i stil med lister og dører. Og for at resultatet skal bli best mulig gikk vi fram slik:

  1. Rens trappen med TreStjerner Gulvrens.
  2. Om trappen er behandlet før må den slipes. En runde med pussemaskinen er uansett lurt for å få en glatt og fin overflate.
  3. Støvsug godt og tørk over med en mikrofiberklut.
  4. Har du synlige kvister i trappen din, og ikke vil at de skal vises bør du først ta et strøk med Trestjerner Sperregrunning. Så to strøk med Trestjerner Gulvmaling.
  5. Begynn med å male kanter med pensel før du går over til å bruke rulle.

male_trapp

Tips:

Hvis du bruker trappen mye, så er det lurt å male deg til riktig etasje før du legger deg så kan det tørke over natten.

trapp_for

Slik så trappen ut før.

Tags: Gulv

Legg igjen en kommentar

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *