12. november 2020

Modernisering av Norges vanligste gulv

Vegrer du deg for å pusse opp? Husk at det ikke alltid skal så mye til for å skape en merkbar og varig forandring i hjemmet.

Gulvsliping – miljøvennlig, sjelfullt og prisgunstig

 

Når man skal pusse opp er det fort gjort å ty til raske løsninger. Eller rettere sagt, det man først tror er en rask løsning. Hvis du stopper opp og tenker på de merkostnader som kommer med listing og særlig det elektriske, kan det hende at du får lyst å til å slipe og fornye gulvene dine istedet for å legge nytt.

 

Ikke minst skal vi alltid ha i bakhodet at «det beste for miljøet er alltid det du allerede har». Ved å benytte gulvsliping og bevare gulvene kan du score ganske så mange sjarmpoeng, særlig om du skulle ha eldre leilighet eller hus.

IMG_2329.CR2
Før: Trestavs eikeparkett som svært mange har. Parketten var over 10 år gammel, og har gulnet veldig. Gulvet var ellers pent og inntakt, men familien ønsket lysere gulv. Med tanke på både bærekraft og kostnad var det lett å velge gulvslipning og fornying av gulv.
Trestjerners Bjølsen
Etter: Kan nesten ikke tro at dette er samme gulv! Et lyst og innbydende gulv, som ser helt nytt ut. Gulvet er slipt, og deretter behandlet med TreStjerners produkter som er spesialtilpasset slike prosjekt. Les under for fremgangsmåte.

Veien til nytt gulv startet med gulvsliping.

Slipingen fjernet hakk, lakk og merker etter flere års. Etter hvert som den gule lakken forsvant kom det bare, nydelige treverket til syne. Dette gulvet ble slipt av en profesjonell gulvsliper, i tre omganger, med hver sin grovhet på pussepapiret. Mellom hver omgang er det viktig å støvsuge.

 

Familien ønsket et lysere gulv, og valget falt på TRESTJERNER GULVOLJE HVIT, og det ble raskt tydelig hvor stor forandring det nye gulvet skulle gi rommet. Før man oljer må man moppe gulvet med en tørr mopp for å få bort alt støv.

 

– Etter å ha brukt rulle for påføring av gulvolje lot vi den trekke i 2-5 minutter, før det ble det brukt en gumminal til å trekke av oljen før vi polerte den oljeden overflaten med en lofriklut, forklarer Thor Ingar Røneid som er Teknisk Servicesjef hos TreStjerner.

 

Siste fargejustering

– Etter 12 timer ble gulvet etterpolert med en liten mengde olje for å oppnå akkurat ønsket farge. Det å fornye gulvet er med andre ord enklere enn mange tror, legger han til.

 

Til slutt, etter at det oljede gulvet hadde fått herdet i 48 timers, ble gulvet lakkert med TreStjerner Gulvmatt for å gi det lakkens beskyttende overflate. Det matte utseende til TreStjerner Gulvmatt gjør at man bevarer oljens utseende, men får lakkens slitestyrke. Helt perfekt for et gulv hvor man går mye ut og inn.

IMG_2322.CR2
Før: Slike gulv er vi mange som har. Kanskje kvier du deg for å legge nytt? Da syns vi du bør slipe og behandle istedet.
Trestjerners Bjølsen
Etter: De fleste parkettgulv tåler en eller flere omganger med nedsliping. Etter slip er gulvet behandlet med TreStjerner Gulvolje i nyansen Hvit, og TreStjerner Gulvmatt som gir en slitesterk overflatebehandling.
IMG_2303.CR2
Før
Trestjerners Bjølsen
Etter
Trestjerners Bjølsen
De "nye" gulvene har gitt leiligheten et stort visuelt løft.

Legg igjen en kommentar

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *