14. februar 2022

Slik fornyer du gulvet med gulvolje. Før- og etterbilder

Har du gamle furugulv? Spar både lommeboken og miljøet, og behandle dem med TreStjerner gulvolje for et rålekkert resultat.

155420731_850125602502227_8284554704202275221_n
Før - ubehandlede furu gulv på sommerhytta på Fagerstrand.

Heidi Haver driver interiørbutikken Haver Interiør, som også tar på seg større og mindre stylingprosjekter. I denne sommerhytta på Fagerstrand har hun gitt råd om en lekker og nedtonet palett som har gitt rommene og hele hytta et eksklusivt og avslappet preg. Se hvordan familien fikk flunkende «nye» gulv.

 

Først av alt. Ta vare på ekte vare! Et slitent heltregulv som her på hytta kan kanskje se slitt ut, men litt kjærlighet og omsorg kan få en skjult diamant til å skinne igjen. Vil du ha gode argumenter for å pusse opp gulvene, ut over det helt opplagte at du sparer tusenvis av kroner?

 

  1. Miljø. Å ta vare på et eksisterende gulv er miljøvennlig.
  2. Reduser arbeidsmengden. Tregulv må fjernes om man vil legge nytt. Dermed må man både ta bort det gamle i tillegg til å legge nytt.
Sovrom andre etasje hytta haver (9)
Gulvet er slipt ned og satt inn med TreStjerner Gulvolje i fargen 2045 FJELLGRÅ. For å få en slitesterk overflate er det oljede gulvet etterbehandlet den matte lakken TreStjerner Gulvmatt.
Sovrom andre etasje hytta haver (7)
Gulvene i andre etasje ble alle pusset ned og behandlet på samme måte. Bortsett fra dørene er alle flater i disse rommene malt eller oljet. Enkel og lekker fornyelse.

Furu er et mykt trevirke, så gamle furugulv har gjerne merker og hakk. Gulvet på denne hytta var intet unntak. Gulvene ble derfor slipt ned, og etter nedsliping var det nesten som å se på nye gulv fra fabrikk. Det fantastiske med et naturlig gulv er at det både er godt å trå på, holdbart og at man kan slipe det ned flere ganger.

 

I denne hytten var gulvet klart for en oppgradering. Gulvet ble derfor slipt ned og satt inn med TreStjerner Gulvolje i fargen 2045 FJELLGRÅ. For å få en slitesterk overflate er det oljede gulvet etterbehandlet den matte lakken TreStjerner Gulvmatt. Lakken beholder oljens utseende, men gir lakkens slitestyrke.

Tips:

La alle gulv i alle rom ha samme tone, det binder rommene sammen og gir en eksklusiv look.

Tags: Gulv

Legg igjen en kommentar

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *