24. november 2022

Ny spalte: We want what they have

Vårt langstrakte land byr på så mange inspirerende mennesker. I spalten "We want what they have" snakker vi med noen av dem vi vil suge inspirasjon fra. Første kvinne ut er Ida Dragland, med Instagram profilen @endelighus.

På relativt kort tid har Ida bygget opp en stor Instagram-konto, så vi er slett ikke alene om å elske hennes univers. Hun poster bilder fra eget hjem, men også deilig inspirasjon fra Oslo, byen hun bor i. Ida har en helt særegen og fargerik stil, med en særlig utpreget god sans for å skape den gode miksen mellom nytt og gammelt. Vi må finne ut hvordan hun gjør det!

 

Du har nytt hus. Hva er dine beste tips for å innrede personlig på splitter nye flater?

 

Det må vel være at du ikke bør kjøpe alt nytt. Det er jo lett, kanskje særlig når det er et helt nytt hus, at man har lyst på nye møbler og inventar også. Men mye av personligheten i et hus kommer jo fra noe som viser hvem du er og hva du liker. Innred med tekstiler som store matter på gulvene og fine puter. Heng opp alle favorittbildene dine på veggen. Kjøp gjerne noe nytt også slik at du får en god miks. Ikke tenk så mye på hvordan andre har det, men gå for det du liker.Må du kjøpe mye nytt, er det i alle fall lurt å handle i flere butikker, slik at du ikke ender opp med å få et hus som ser ut som utstillingen i en møbelbutikk.

1
Dette er rommet til en av Idas tre døtre. Ida har ikke malt i farger fra Butinox, men en lignende farge hos oss er den dempede gule Lys Dijon.
5
Ida får til den perfekte miksen mellom nytt og brukt, og har selv i et helt nytt hjem skapt et interiør som gjør at man får lyst til å gå på oppdagelsesferd.
Føles det lett for deg å innrede med mye farger?

 

Ja, jeg er glad i farger i interiøret, og hadde nok ikke trivdes så godt i et hjem uten. Jeg synes farger tilfører personlighet til hjemmet og er med på å gi det særpreg. Hos oss har vi lyse vegger i stua, og tilfører farge gjennom bruk av tekstiler og interiørobjekter. Vi har flere rom der både tak og vegger er malt i samme farge. Det liker jeg veldig godt. Jeg føler liksom rommet omfavner deg mer enn om vegger og tak hadde ulik farge.

Hva er dine fire favorittfarger fra Butinox sitt fargekart?

 

0117 Bladgrønn- dette er min favorittfarge! Ja, det er en krevende farge, og du skal kanskje ikke male stuen din med denne fargen, men hva med den lille gjestedoen? Eller en stol? Bokhylla? Ivarskjenken på soverommet? Vi malte sprutsonen på kjøkkenet på hybelen i en slik farge. Det ble sprekt!
5564 Steinsopp- denne fargen tenker jeg kan være fin i en stue. Den er ikke hvit, men likevel lys og sober.
5951 Varme- denne fargen tilfører jo rommet noe. Herlig farge. Super som fargen bak en bildevegg eller i en lesekrok. Vi har malt vår krok ved spisebordet i en slik farge, og er superfornøyd. Funker godt sammen med en ellers rolig palett.
0954 Aske- tør du å gå for et rom med denne fargen? Vi gikk for en mørk brunfarge i vårt soverom og malte både vegger og tak. Det gir en deilig hulefølelse, og gir en ro til rommet.

 

Her finner du alle fargene til Butinox samlet på et sted

IDA KAKE
Idas fire fargefavoritter fra Butinox er en miks mellom sterke kontraster for mindre rom eller gjenstander, og rolige, harmoniske toner som med fordel kan brukes i store rom som stue og kjøkken. Legg merke til IT-lampen på veggen fra Valerie Objects, nøyaktig i samme nyanse som favoritten Bladgrønn.
Hva er det du ser etter brukt, og har du noen gode tips for bruktshopping av interiør?

 

Jeg leter sjelden etter noe spesifikt, men handler når magefølelsen sier at dette er noe jeg bare må ha. Siden jeg er i overkant glad i bilder, går jeg alltid først til bildeavdelingen når jeg er i bruktbutikker eller på loppis. Jeg følger flere bruktbutikker på instagram, og kan da bli gjort oppmerksom på fine saker som de har fått inn ( kan anbefale å følge Franskbazar, Remixart, Inventarium, Tidstypisk). Også har jeg søk på Finn hvis jeg ønsker meg møbler. Vi fant Tiki sofaen vår fra Fogia på Finn til en langt rimeligere sum enn i butikken. Så legg inn søk, og vær tålmodig!

6
Ida var så heldig å finne den fantastiske Tiki - sofaen designet av Andreas Engesvik på Finn. Stua er som hele resten av huset preget av en varm og god miks av nytt og gammelt, hvor flere ting er statementobjekter som virkelig står ut.
Hvordan er en perfekt høsthelg?

 

En perfekt helg må være å spise frokost hjemme før vi tar en tur på Vestkanttorget. Her kan vi rusle litt rundt for å se etter både klær, maleri og små vaser. Så går vi innom noen interiør og møbelforetninger. Pur norsk på Majorstua, Kollekted by, Fransk bazar og Inventarium på Grunerløkka og Bolina er blant favorittene. Lunsj kan vi ta på Litteraturhuset eller i den nye restauranten til Nasjonalmuseet. Så tar vi gjerne en tur med hunden vår nedover langs Akerselva. Vi tar en kaffe på en kafe før vi går hjem for å lage middag. Et glass vin i sofaen, en stor skål med smågodt og en god film er obligatorisk.

 

3 beste Oslo kafeer?

 

Pitstop kafe- den beste lokale kafeen på Kjelsås med nydelig mat og perfekt kaffe.
Farine- nydelig sted på Kampen. Nydelig lokale med vintage møbler og fine blomster på bordene.
Kafeteria August – hipt, men likevel «nedpå». Oslos svar på Københavns Atelier september.

ønskeliste collage ida
Idas ønskeliste til jul: Jeg ønsker meg alltid bøker, og denne står øverst i år, sammen med romanen Korsveien av Jonathan Frantzen. Lysestaken glir rett inn her, og et statementsmykke i grønne perler hever ethvert antrekk. Astrosskulpturen til Kähler i stjernetegnet mitt er også høyt på lista.
Steder/events du henter interiørinspirasjon i Oslo?

 

Nasjonal museet har tatt meg med storm. Lekre materialer, fine farger og selvfølgelig spennende kunst. Oppsøk butikker, kafeer, restauranter, hotell og museum som også har fokus på interiøret sitt. Jeg aner ikke hvor mange restauranter jeg har booket bord på kun med bakgrunn i at interiøret ser spennende ut. Jeg blir inspirert av kule butikkkonsept, og museum er et perfekt sted å gå for å bli inspirert til fargevalg.

 

Hver høst arrangeres Open house Oslo. Er du interiørinteressert, er dette et arrangement du bør delta på. Her får du muligheten til å gå rundt i både private (som jeg elsker) og offentlige bygg i Oslo. Jeg fant så mye inspirasjon til vårt hus gjennom Open house.

Legg igjen en kommentar

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *