1. november 2019

Benkeplate eller spisebord i heltre – slik tar du aller best vare på dem.

Heltre er det vakreste som finnes, men tas det i ikke ordentlig vare på kan det fort se litt skralt ut også. Her er de beste tipsene for hvordan både benkeplaten og teakbordet fra mormors loft kan bli fint igjen.

Hos Hanne på Grünerløkka er benkeplate og bord behandlet med TreStjerner Gulvolje for å fremheve naturlig dybde og struktur, og TreStjerner Hardvoksolje for å få en slitesterk overflate.

TRESTJERNER GULVOLJE er en høykvalitetsolje som kan blandes i mange farger.  Gulvolje kan også benyttes på benkeplater, møbler, panel, tømmer og massivt tre. Oljen fremhever treets naturlige nyanser og struktur, samtidig som den gir en overflate som er smussavvisende og lett å rengjøre. Perfekt på bord og benker, med andre ord.

 

For å få en slitesterk overflate anbefales TreStjerner Hardvoksolje, en høykvalitets overflatebehandling Produktet er basert på foredlede vegetabilske oljer og harde vokser. Behandlingen gir et naturlig utseende, og bygger en tynn film. Hardvoksoljen er enkel å påføre og lett å vedlikeholde. TreStjerner Hardvoksolje kan kombineres med lekker innfarging fra TreStjerner Gulvolje. Den egner seg også til bruk på detaljer, møbler og benkeplater, da produktet tilfredsstiller kravene for bruk i kontakt med næringsmidler (EN 1186), når flaten er ferdig utherdet.

 

hanne 17 w
En slik benkeplate er det kanskje mange som har? Pusses den godt ned, og behandles godt med egnede produkter, kan den vare i riktig så mange år.

Slik fornyer du kjøkkenbenken eller spisebordet:

 

1) Rens benken/bordet med TreStjerner Gulvrens.
Malte og lakkerte flater må slipes helt ned til bart treverk.

 
2) Påfør TreStjerner Gulvolje feltvis om det er store flater. Fordel oljen langs hele benkens/bordets lengderetning. Bruk en rulle for jevne underlag.
La oljen ligge blank og våt i 5-10 minutter, tilfør mer olje om nødvendig.
Bruk en gumminal og trekk av oljen, og/eller tørk det bort med en lofri klut. NB! Vask av nalen og legg kluten i vann etter at du er ferdig. Gulvoljen kan selvantenne, det er bedre å være føre var enn etter snar! Tørk over flaten med en klut som ikke loer til flaten er helt tørr. Etter 12 timer etterpoleres flaten med en liten mengde olje.

 
3) Vi har toppet med TreStjerner Hardvoksolje, en høykvalitets overflatebehandling.

 
Vips er benkeplate og bord som nye!

hanne 1 w
Hanne elsker vintage, og har kuppet de trendy Thonet-stolene på bruktmarked.
hanne 9 w
Mørkere tresorter kommer som en farsott tilbake i 2020. Lenge har vi ønsket lyse, nordiske tretoner, men nå går det altså mer mot det varmere og mørkere igjen.

Legg igjen en kommentar

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *