11. mars 2024

Diskre oppdatering av et DIY Ikea-kjøkken i fargen Olivenlund. (Du vil bli imponert!)

Diskre oppdatering av underskapene gav stor effekt! Bli med inn på kjøkkenet til Caroline i instagramkontoen Villa Lindaas. Kunne du gjettet at paret som eier kjøkkenet har snekret deler av det selv, og at underskapene er malt med gulvmaling?

Screenshot 2024-03-08 at 08-11-49 Caroline (@villa.lindaas) • Instagram-bilder og -videoer
Før: Underskapene er fra Lidhults, men resten av skapene har paret snekret selv. Deler av kjøkkenveggene var malt med kalkmaling, og noe av dette er beholdt, ellers er alle flater fornyet med Butinox.
Kjøkken
Etter: Paret malte underskapene i fargen 5906 OLIVENLUND. Dette er en lys sotet grønnfarge.

Når du skal male kjøkkenskap er det de to H-ene som teller. Heft og holdbarhet. Her kan man enten bruke Butinox Stilfullt Treverk, eller TreStjerner Gulvmaling. Begge produktene har ekstremt god heft, og holder seg pent lenge. Her falt de ned på valget TRESTJERNERS GULVMALING matt.

 

Et viktig poeng med denne malingen er at du ikke ønsker at skapdørene skal henge på skapene når du maler. Best resultat får du om du lar alt som lar seg demontere får ligge flatt når du maler og tørker.

 

-Man må være nøyaktig når man maler, og det letteste er å bruke en rulle, forteller Caroline. Men trikset for å få et skikkelig bra resultat, er å stryke over med pensel så man får den riktige looken.

Kjøkken 2
Selvgjort er velgjort! Dette skapet har familien snekret selv med utgangspunkt i Ikeastammer. Skapene er malt med Trestjernes matt gulvmalin i 5917 VÅRSNØ. Veggene er malt i samme farge, men i produktet Butinox Premium Matt.
431524822_338046181990060_2490141591904544974_n
Skapet er bygd inn med MDF-plater. -"Vi skar kort og godt strimler av tynn mdf til kantene", forteller Caroline.
Kjøkken 3
En flott effekt på kjøkkenet er at det kun er underskapene som er malt i OLIVENLUND.
Kjøkken 4 kopi
På siden av Ikeaskapet la familien til en liten hylle med en liten benk. Caroline skryter av mannen sin Niclas. -"Å bygge inn tar lang tid fordi man må være så nøyaktig. Han er utrolig tålmodig når han jobber", forteller Caroline.
Kjøkken 5
Overskapene har familien også bygget med utgangspunkt i Ikeas sortiment. På denne veggen er det brukt kalkmaling, som ikke er i vårt sortiment.
Kjøkken 6
Shaker. Kjøkkenet er et utpreget shaker-kjøkken, og kanskje er du blitt inspirert til å skape ditt eget kjøkken på budsjett? For resultatet av familiens innsats er et kjøkken som ser ut som det ligger i de mest ekslusive prissjikt.
Kjøkken 7
Kjøkkenet er romslig, lyst og veldig koselig. -Her nyter vi hverdager, forteller Caroline.
Kjøkken 8
Et kjøkken som er håndlaget, fortjener å få detaljene helt rett. Trikset med malingen er å stryke over med pensel så man får den riktige looken.
Kjøkken 9
To farger som passer perfekt sammen, som gir et tidløst og elegant preg i et landlig kjøkken. 5917 VÅRSNØ og 5906 OLIVENLUND.
Tags: Kjøkken

Legg igjen en kommentar

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *