13. august 2021

Et kjøkken som er like tidsriktig år etter år? Tenk enkelt!

Dette kjøkkenet har fått plain, hvit innredning og oljet benkeplate som basen som kan vare i en årrekke, mens kule fliser og messinghåndtak spriter opp og veggfargen kan byttes ut når man får lyst!

kjøkken 2 w
Akkurat nå er det lyse, sommerlige og sarte farger det går i, selv om sorte Thonet-stoler får være med å stramme opp. Material - og fargekontraster med stein mot treverk, messing mot stål og en frekk ferskentone gjør uttrykket interessant selv om det er en rolig palett å leve med lenge.

Eier har hatt denne hvite, glatte kjøkkeninnredningen i mange år, men siden den glir inn uten å ta for mye oppmerksomhet, kommer heller aldri det store behovet og trangen til å bytte den ut.  Farger på pynt, vegger og tekstiler derimot; de endres jevnlig, og for små midler og liten innsats blir rommet lett helt nytt.

 

Med mye hjemmekontor og generelt hjemmetid det siste året kom behovet for det lyse og sarte, men samtidig optimistiske og feminine. Verden var hard utenfor, hjemme var det lyst og lett. Mot høsten og vinteren tilsettes mørkere jordfarger fra brunt og dyp grønne toner, og slik endres det naturlig gjennom året.

 

FARGEKAKE KJØKKEN
Veggen er malt i 5917 Vårsnø, en nøytral, lys gråtone som allikevel ikke oppleves kald i dette rommet. Nyanser av krem, ulike toner av dempet gulbrun og svak fersken gjør paletten mer interessant, selv om den ikke er blant de mest vågale.
kjøkken 6 w
TIPS! Med en knagg over benken kan du enkelt "stille ut" det du til en hver tid liker best, og enkelt bytte farger og uttrykk. Knaggen er fra Iris Hantverk. Vegglampen er fra Menu, flisene fra Ulvfen. Det gule kjøkkenhåndkleet er fra Ferm Living, det rutete fra Bolina. Potten er fra Bergs Potter, kassen fra Hay og koppene er Flora fra Royal Copenhagen. Gardinene er sydd av stoff fra Stoff & Stil.

Benkeplaten er opprinnelig i ubehandlet bjørk, nå satt inn med TreStjerner Gulvolje i fargen Hvit for å få ønsket farge, og deretter TreStjerner Gulvmatt for å få en slitesterk overflate. Og ikke la deg skremme av at Gulvmatt er en lakk, den har nemlig en matt, «usynlig» overflate med oljens utseende og lakkens slitestyrke.

 

Veggen er malt med Butinox Premium Matt, en effektiv kombinasjonsmaling, sperregrunning og toppstrøk i ett! Malingen bygger en sterk og svært vaskbar overflate som sperrer for gjennomslag av kvist, sot, nikotin og vannskjolder. Samtidig danner den en pen og matt overflate.

kjøkken 5 w
Detaljer i messing gir litt ekstra eksklusivitet til det rene uttrykket. Messingknottene er fra Superfront
kjøkken 3 w
Se så lekker en gul benkeplate i bjørk blir med hvitoljet finish. Puss platen godt ned og sett i gang. Flisene er satt opp uten fug for de sømløse overgangene.
kjøkken 7 w
I stedet for benkeplate i marmor, ble det stort spisebord i fra By Bjørkheim. Lysestaker i messing fra Ester & Erik, spettet glass fra Ferm Living og lykter fra Søstrene Grene.
Tags: KjøkkenMale

Legg igjen en kommentar

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *