29. november 2021

Fra «furuhelvete» til lekkert allrom i blåtoner

Huset var mildt sagt et furuhelvete da familien i Lørenskog tok over. Gulnet panel på vegger, tak og gulv, og en planløsning som ikke fungerte. Se hvordan familien åpnet opp, malte og fikk et helt nytt allrom.

Rasta 2 w copy m kake
Paret landet tidlig på at de ønsket seg en form for blått i allrommet, og den helt lyse blågrå Sorgfri ble valgt på veggene i kjøkken -og spisestuesonen. I TV-stua så de for seg en mørkere og lunere tone, og gikk for blågrønne Sukkulent. Det mørkegrå kjøkkenet er fra Epoc mens tak og listverk er malt i Klassisk hvit.
før
Med dette som utgangspunkt! Imponert? Det unge paret visste ikke helt hva de gikk til da de kjøpte huset, men etter stor egeninnsats og hjelp fra familien har de forandret stue, kjøkken og spisestue til et funksjonelt og nåtidig allrom for en familie på tre.

Her er alt revet og skrellet ned til beinet. Panel er fjernet, og på nye gipsplater er det malt med Butinox Premium matt. Den er en effektiv kombinasjonsmaling som passer alle rom og har unike påføringsegenskaper. Den kan brukes på vegg, panel og list. I tillegg kan den brukes i taket, og skape et sømløst uttrykk i rommet fra vegg til tak. Butinox Premium Matt passer til alle rom og er ekstra vaskbar.

 

Veggen inn til kjøkkenet er fjernet for å få en luftigere og mer praktisk planløsning, og ikke minst få plass til det store drømmekjøkkenet.

rasta 1 w
Ved å fjerne veggen mellom kjøkken og spisestue ble det en langt åpnere og luftigere følelse. Stolene er fra Søstrene Grene, bordet fra Bolia.
Rasta 3 w
Paret ønsket seg et langstrakt kjøkken med mye benkeplass, og er glad de valgte benkeplate i steinutførelse. Det både føles og ser eksklusivt ut. Fargen Sorgfri på vegg kan både se grålig og blålig ut, og forandrer seg etter lyset.
Rasta 4 w
På motsatt vegg ble det nå plass til høyskap. Siden kjøkkenet ligger i et så stort rom, unngås den massive, tunge følelsen det fort kan bli med et mørkt kjøkken med mye skapplass.
Rasta 5 w
Her sees det tydelig hvordan den lyse blågrå fargen Sorgfri spenner fra både blått til grått, avhengig av lyset utenfor.
Rasta 8 w
I motsatt ende av kjøkken og spisestue, har TV-stuen fått en mørkere, lunere nyanse blågrønt. Her hvor det tidligere var liggende, gulnet panel er det nå flotte, glatte veggfarger malt i vår matteste maling Butinox Premium matt.
Rasta 6 w
Fargen Sukkulent er en mørk blågrønn farge som gjør rommet til en deilig, omfavnende hule om vinteren, men som samtidig virker frisk og fin om sommeren. Familien ønsker et ton-i-ton interiør og kombinerer med grått, ulike toner av grønt og blått på detaljene.

Legg igjen en kommentar

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *