21. januar 2022

Fra våre kunder: Mal kjøkken og fliser med gulvmaling

Kjøkkenet var helt ok som det var, og familien så slett ingen grunn til å kaste det ut selv om de var lei uttrykket. Noen runder maling på både fliser og fronter skapte dette resultatet. Kostnadseffektiv gjenbruk, vi elsker det!

7
(Alle foto: @desingglede) Therese er inspirert av våre danske naboer på interiørfronten, så flisene måtte få den lyse 5977 PEON. Etter å først ha prøvd en runde med sennepsgule fronter, falt valget på den den grålige grønntonen 6000 OLIVENBLAD. Er det ikke lekkert?

Therese, mannen Ivar og barna Philippa og Nor i Bodø holder på med renovering av Thereses barndomshjem, men siden kjøkken er dyrt gikk de for å male i stedet for å skifte ut. Therese har instagramkontoen @designglede om du vil se mer.

 

–  En slik løsning var ikke bare konstnadseffektivt, men resultatet ble så bra. Det er nesten overraskende hvor mye «bare» endring av farge utgjør, forteller Therese.

 

Therese har malt med nyansene Olivenblad på kjøkkenfronter og Peon på flisene.

 

De fleste tror umiddelbart at man må bytte fliser dersom man ønsker seg en forandring i hjemmet. At man faktisk kan spare tid og penger ved å velge og male flisene, er det ikke like mange som kaster seg på.  Du kan velge og vrake blant alle fargenyanser som finnes i TreStjerner Gulvmaling, og dersom du ønsker glansfulle, malte fliser på gulv, trapp eller vegg, eller kanskje en mattere variant på kjøkkenet,  er det fullt mulig ved å velge mellom blank, halvblank -eller matt gulvmaling.

 

SLIK MALER DU FLISER:

 

Det å male fliser må være en av de smarteste måtene dersom du ønsker store forandringer på et begrenset budsjett. Og ikke er det vanskelig heller. Å male fliser kan alle få til. På et par dager har du med god hjelp fra TreStjerner Gulvmaling.

 

VASK GRUNDIG

 

Det er viktig å vaske flisene godt før du skal male. Da får du bedre malingsheft og sluttresultat. TreStjerner Gulvrens er det perfektet hjelpemiddelet til dette formålet. Det kan også være smart å ta to runder med vask med TreStjerner Gulvrens, så er du sikker på at du får med deg alt fett og smuss slik at det ferdige resultatet blir perfekt.

 

MATT NED OVERFLATEN

 

Det kan være smart å slipe ned overflaten på flisene dine etter vasking dersom du har blanke eller helt glatte fliser. Vær obs på at du bør bruke et svært fint sandpapir for å unngå å få synlige riper i flisene, vi anbefaler korning 150. Til slutt; støvsug og tørk overflaten med Jordan Mikrofiber gulvklut før malejobben kan starte.

 

MAL MED RULL ELLER PENSEL

 

Bruk rulle dersom det er et større antall fliser som skal males. Da lønner det seg å male kantene og hjørnene med pensel først. Vi anbefaler at du maler med to strøk av TreStjerner Gulvmaling

 

– Fronter med struktur er litt tricky. Her gjelder det å ta seg god tid og passe på at malingen ikke begynner å renne i hjørnene. Jeg anbefaler tynne lag, og at man heller går over frontene en ekstra gang, sier Therese.

8
Men hvordan er slitestyrken da? Therese har to barn og de er en aktiv familie som bruker kjøkkenet mye, men hun opplever at fargen og malingen er like fin.

SLIK MALER DU KJØKKENFRONTENE MED GULVMALING

 

Vask frontene godt. Alt av smuss og fett må bort for å få god heft. Bruk TreStjerner Gulvrens til denne jobben.

 

Puss lett over fontene med fint pussepapir, for eksempel 180 korn. Har du riper eller andre ujevnheter kan du sparkle først. Støvsug og vask.

 

Påfør 2-3 strøk TreStjerner gulvmaling med en rulle beregnet for glatt underlag. God kvalitet på utstyret gir et bedre resultat.

 

Malingen trenger ca en uke på å herde ordentlig, så det er lurt å behandle kjøkkenet litt pent den første tiden.

4
Underveis!
6
Ta da! - Olivenblad er en deilig, grågrønn, dempet farge som vi falt pladask for. Den er ikke for lys og ikke for mørk, i en perfekt grønnyanse, sier Therese.
3
Familien satt av en uke til malingsjobben, og er overrasket over at på så kort tid fikk de faktisk et "nytt" kjøkken.
9
Kombinasjonen av grønt og lilla er fantastisk fint, og fortjener virkelig sin plass i rampelyset igjen.

Legg igjen en kommentar

3 kommentarer

3 svar til “Fra våre kunder: Mal kjøkken og fliser med gulvmaling”

  1. Likte den Grønn fargen.

    • Jenny Bull-Gustavsen sier:

      Hei, ja, det var jo vesentlig informasjon vi ikke hadde oppgitt. Beklager!! Det er Olivenblad på kjøkkenfronter og Peon på flisene. Vi legger det inn i innlegget også 🙂

  2. Margareth Elvemo sier:

    Ønsker farge nr som er brukt på kjøkkenet innredningen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *