4. januar 2017

IKEA spisebords-hack

Liker du bordet, men ikke fargen og størrelsen? Det kan enkelt fikses, og vi forteller deg hvordan! 

Renate og Richard trengte et frokostbord på det nye kjøkkenet sitt. De plukket ut sin favoritt på IKEA, men det viste seg å være for stort, og fargene var ikke helt slik de så for seg. Da har du to valg, bytte det ut eller være kreativ. Etter en liten prat med oss var planen klar, her ble det en IKEA-hack.

diy_spisebord

Først måtte bordet gjøres mindre. Ca. 40 cm ble kuttet av bordplaten, men det levnet en stygg kant. Løsningen på dette var å sage av den ytterste pene kanten på den avkappede delen, og lime den på den nye lengden. Dette krever at du er nøyaktig. Så ble dette pusset sammen med resten av bordet og klargjort for behandling.

Ønsket var å få en bordplate som var mer lik benkeplaten på kjøkkenet og gulvet, en hvitere og glattere overflate. Det fikk vi til ved å olje med TreStjerner Gulvolje i fargen Hvit, og toppet med TreStjerner hardvoks for en mer slitesterk overflate. Bena ble levert sorte, så de malte vi Klassisk Hvit med TreStjerner gulvmaling halvblank, slik at også de står i stil med kjøkkenet.

kjokken_bordikea_hack

ryggestad_bord

Slik ser bordet ut når man henter det på IKEA.

Tags: Kjøkken

Legg igjen en kommentar

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *