6. januar 2020

Kan du gjette hva som er spraylakket?

To av gjenstandene på dette bildet fikk vi helt gratis, kan du gjette hvilke?

Gjenbruk er enkelt med Quick Bengalack

 

Gjettet du riktig? Det er potten med blomstene og potten mellom duftlyset og stearinslyset som er spraylakket. Quick Bengalack er en ekte «quick fix». Det tok oss nøyaktig 3 minutter å lage gull av gamle blomsterpotter.

 

I romjulen var vi innom vår lokale gjenbruksbutikk på jakt etter skatter for det nye året. I en hylle sto noen stakkar blomsterpotter de ikke hadde fått solgt, og nå ville de gi dem bort.

Nyttårsforsettet for 2020 er for mange å være mer miljøvennlig. Hva kan ikke være bedre enn å skape noe flott ut av noe ingen ville ha?

 

Quick Bengalack Universallakk Spray kan brukes på gjenstander i metall, tre og hardplast. Spray er ideelt for mindre gjenstander med mange kriker og kroker. Quick Bengalack finnes i en rekke flotte ferdigfarger, og bare fantasien setter grenser for hva du kan fornye. På spann kan du også få blandet til den fargen du ønsker.

 

Husk at godt forarbeid er selve hemmeligheten til et godt resultat, men her var alt vi trengte å gjøre å tørke av pottene før vi sprayet dem. Til disse pottene brukte vi nyansen 153 Sort Silkematt, noe som sto fint til uttrykket vi ønsket.

 

Tips når du skal spraylakke:

 

  1. Rist flasken godt. Shake it like a polariod picture, ellers får du lakk uten dekkevne.
  2. Trykk godt ned på uttrykkeren, om du trykker for forsiktig kan lakken komme ujevnt ut – du skal ha et jevnt, godt trykk.
  3. Som det står på flasken – du skal holde 30 cm avstand til det du sprayer. Da unngår du at sprayen renner, og det vil vi jo ikke.
  4. La det tørke i en time, minst.

 

 

IMG_2320 kopi
To potter fikk vi gratis på vår lokale gjenbruksbutikk. Vi sprayet dem med Quick Bengalack Sort Silkematt og fikk to flotte nye potter.
IMG_2321 kopi
Rett etter spraying, de ser ut som det er mer glans enn det ferdige resultatet etter de har tørket.

Legg igjen en kommentar

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *