27. oktober 2023

Palett Naturell: Hva med kjøkken i brunt?

Bli med inn på kjøkkenet til familien i Nes!

Velkommen til Carina (36) og Thomas (44), med barna Henrik (4) og Herman (2). De bor i Nes Kommune, ca. 50.min nord for Oslo.  De har bygget nytt funkishus, og tok kontakt med Butinox da det var på tide å male rommene innvendig. De var tydelige på at ingen vegger skulle se snurten av hverken hvitt eller grått!  Se hvordan den dype, vakre paletten er blitt gjennom de neste innleggene våre. 

 

Karamell, honning, mokka, nougat, latte, dijon eller kanel? De smelter alle på tunga, enten de er varme og tunge med sødme eller spisse og krydrede med piff.  Navnene og assosiasjonene er mange på disse dype, glødende bruntonene som strekker seg fra beigetoner via sjokoladebrunt til kraftigere oransjenyanser. Felles for de alle er at de gir snertne, dype interiører å trives i! Og det gjør Carina og Thomas på kjøkkenet sitt!

Kjøkken og spisestue (13) copy
Familien på Nes var riktignok litt usikre da de gikk for brune kjøkkenfronter, det var ikke et lett valg. Etterpå er det noe av det de er mest fornøyde med. Når sola står inn gløder fargene her, og på gråere dager oppleves inntrykket fremdeles lunt og varm.

-Mange blir overrasket over at vi har valgt et brunt kjøkken, men sier også at det passer særdeles godt inn og skaper ett hyggelig og intimt kjøkken, selv om det i areal er ganske stort og åpent, forteller Carina.

 

Kjøkkeninnredningen er fra Sigdal, i deres farge Ro, som er en dyp, mørk og naturlig brunfarge. Veggene i kjøkken og spisestue er malt i 5923 KARDEMOMMME fra Butinox, en varm beige med svakt sting mot rødt. Her er der brukt Butinox Premium matt, vår matteste maling. Den er en effektiv kombinasjonsmaling som passer alle rom og er ekstra vaskbar. Perfekt på kjøkkenet med andre ord.

 

Kjøkken og spisestue (17) copy med kake
I fargepaletten vises fargene som er brukt i hele huset. Alle er dype, varme toner som på hvert sitt vis finnes i naturen.
Kjøkken og spisestue (12) copy
-Vi ønsket å holde den helhetlige stilen så enkel, dempet og lite skrikende som mulig. Det viktigste for oss var å spille på lag med naturen og det naturlige lyset, forteller Carina.
Kjøkken og spisestue (20) copy
5923 KARDEMOMME! En dempet, varm og relativt mørk beigetone med hint av rødt i seg.
Kjøkken og spisestue (14) copy
Veggene i spisestuen er malt i Puritansk sort, som virkelig tøffer opp det sobre, naturlige uttrykket. Her er også møblene sorte.
Kjøkken og spisestue (11) copy
Ved å bruke fargene fra de øvrige rommene på detaljene, bindes paletten sammen gjennom hele huset og interiøret fremstår eksklusivt. Denne grønntonen på bollen, finner vi på veggene på soverommet, som vi skal vise senere.

Har du tenkt på at du kan finne palettinspirasjon over alt! Paletter er ikke alltid lett å sette sammen på egenhånd, men har du øynene med deg kan du kanskje få en dytt i riktig retning flere steder enn du tror? Her er kaffeposene på Kaffebrenneriet en tidlig høstmorgen. Et deilig drypp av glede over både god kaffe og fint design?

2 (10) copy
Fristende kaffe og inspirerende palett! Inspirasjon kan du finne over alt hvor du beveger deg. Bare på fasaden på gamle bygårder, interiøret i en fin klesbutikk eller på gatemoten.

Legg igjen en kommentar

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *