31. januar 2022

Dette tror vi på 2022 // fargesjefen i Butinox

Alt er lov, og man skal dyrke frem sin egen stil og få frem sin egen individualitet. Jenny Bull Gustavsen er kategorisjef for interiør og farger hos Butinox, og mener det er to fargeretninger som vil dominere i 2022. Hun kaller dem "Fargebonanza" og "Diskret eleganse."

1. Hva har du troen på i året som kommer, hva tenker du vil vi se mye av?

 

Vi går inn i et år der vi vil se flere parallelle fargeretninger. Alt er lov, og man skal dyrke frem sin egen stil og få frem sin egen individualitet. Med dette som bakgrunn er det to fargeretninger som vil dominere. Jeg velger å kalle det fargebonanza og diskret eleganse.

 

Fargebonanza er et hav av farger brukt sammen i et og samme rom – kulørsterke farger, avdempde pasteller og spennende kontraster. En palett som er enegrisk, leken og kreativ, men også drømmende.

 

Fargeretningen Diskret eleganse er ton-i ton farger, gjerne beige i beige med lyse hvite eller grå detaljer. En palett som fremmer ro, balanse og forutsigbarhet. Den er varm og avdempet. I materialvalget vil vi se bruk av mye blondt treverk , og dette harmonerer godt med begge fargeretningene. Å ta naturen inn i from av tre, stein og naturens fargepalett er stort nå.

Jenny fargekake
Disse fargene elsker Jenny akkurat nå! Etter en desember med høytid og julepynt, er januar velkommen med lysere dager og renere flater. Fargene jeg elsker akkurat nå bærer preg av dette og er dermed i de lysere fargetonene. Varme, avdempede og glødende  Sandkorn, behagelige, håpefulle Opal, lune Vintersand og sommerfriske, energiske Mørk fersken.
Hva synes du er annerledes med å jobbe som Kategorisjef Interiør  i 2022, kontra for fem år siden?

 

For fem år siden snakket vi om at farger kommer, da var det mye hvitt og grått, og nå fem år senere er vi godt i gang og trygge på å bruke farger. Vi har vært i en tid der vi følger med på hva naboen velger av farger, hva er den «riktige» farger nå – til at vi nå virkelig tør og gå egne veier og eksperimentere mer med farger og fargekombinasjoner.

buti
Fargen Vintersand er en de dempede, naturlige fargene Jenny virkelig liker godt! Perfekt lunende og beige.
Hvis det blir mulig – hvor ville du reist til sommeren?

Asurblått hav, hvite sandstrender, varm sol og klare kontraster er det jeg drømmer meg til, men også storby og yrende liv frister. Barcelona, Kroatia og København er steder jeg håper og kunne reise til om ikke lenge.

 

Hva elsker du å omgi deg med i januar, og hvordan starter en god dag?

Grønne planter og levende lys må jeg ha i januar! En drømmedag starter med en kort treningsøkt, før en god frokost med korn og frukt, deilig cappuccino og en avis. Som småbarnsmor er riktignok dette morgener som tilhører sjeldenhetene, men de er de beste!

S 3
Her er fargen Sandkorn malt både på vegg og på deler av taket for en effektiv type soneinndeling i et stort allrom.
Har du en inspirasjonskilde hjertet danser av, og hvorfor?

 

Similla og Ole Kristian i @kontrasthuset er til stor inspirasjon, jeg blir glad av å se slike bilder og en leken og elegant fargebruk. Det får en til å tenke utenfor boksen, og åpne sinnet.

IMG_4101 kopi
Jenny elsker den kulørsterke, energiske Mørk Fersken, her i kombinasjon med Sommerhimmel i taket og Vårsnø på veggene. Dette er hjemme hos @kontrasthuset.
Jenny 2
I 2022 ønsker Jenny seg: Jeg bor i et 100 år gammel hus, og ønsker meg New lake taklampe,  krystallkule-lamper fra Hadeland glassverk og ny stol fra & Tradition.

Legg igjen en kommentar

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *