8. februar 2022

Dette tror vi på i 2022 // Stylisten

Ann Helen Lund er medeier, stylist og fotograf i Mint Agency, og jobber mye for blant annet Butinox. Disse interiørtrendene har hun troen på i 2022 og årene som kommer.

Hva har du troen på i året som kommer, hva tenker du vil vi se mye av?

 

Fargevariasjon! Glem fargetrender, egentlig!  Nå er det farger i (nesten) alle valører som kjemper likeverdig om finaleplassene. En slags fellesstart hvor hele hurven kommer samlet i mål, rett og slett. Moralen er at der vi de siste årene har sett tydelige subtrender, er det nå mer mening bak det litt slitne «alt er lov». Det er ikke lenger slik at én spesiell farge eller nyanse går som en farsott hos alle innovatørene og til slutt ender opp hos resten av oss. Vi har sett gult som den virkelige eneren på fargepallen de siste par årene,  men for 2022 tror jeg folk endelig maler med fargene de synes er fine, og vi vil se mer variasjon.

 

Hvis jeg skal tro på noe som en tydelig trend, må det være at det er hot å mestre kombinasjonene av farger. Etter tiår med hvitt og grått er mange endelig blitt mer selvsikre, erfarne og dristige i valgene, og manøvrerer seg lettere frem til en god palett. Den trenger ikke engang være umiddelbart udelt vakker eller tiltalende; vi vil helt tydelig utfordres mer. Følelsen man ønsker å oppnå er at fargekombinasjonene til og med kan utfordre hva som er etablert som fint kontra styggfint. Dette er de som kaster spydspissen frem i tid, og her ser vi i Norge en tydelig både dansk og ung påvirkning. Vi vil også se mye mer color blocking, i form av å blande inn flere fargesterke nyanser i samme eller tilstøtende rom. Dette har vi sett lenge i moteverdenen, og hjemme kan det være i form av en dristig kontrast på listverk eller i taket, eller via møbler og mindre gjenstander.

 

Oppsummert et det tydelig at vi har gjennomlevd to år med pandemi, og nå ønsker vi oss feelgood interiører som gir oss glede, liv og energi.

 

AH FARGEKAKE
Jeg er opptatt av at interiøret skal fungere som en bra feel good film, og da leter jeg gjerne etter hva som gjør meg godt på andre arenaer i livet. Jeg tenker ofte det er pussig hvordan Instagram - stories overstrømmes av vakre solnedganger, mens hjemme vil vi ha det grått og svart. Det er så tydelig at mennesker egentlig trenger å omgi seg med farger. Heldigvis ser vi et skifte. Jeg liker både dempede og poppy farger, alt fra glade sitrustoner som det kommer masse av på klær fremover, til roligere pasteller. Jeg setter dem gjerne sammen med en dypere og mørkere kontrast, så det ikke blir for søtt. Denne paletten synes jeg er magisk fin, hvor den blå og grønne er inspirert av fargesammensettingen hos @salmonstreet på Instagram. Anbefales et besøk!
Hva står på ønskelista?
AH trend 3
Dette ønsker jeg meg akkurat nå! Syveren i konjakkfarget skinn har stått ganske høyt opp på lista mi de siste tjue årene, kanskje det er i år det skjer? Jeg elsker de lyse, korallfargede gardinene jeg har på kjøkkenet, og nå ser vi farger på gardiner over alt, og gjerne flere lengder i ulike farger. Lampen fra Ferm Living er en fantastisk miks av dekadent og kul, og sofaen Mags fra Hay i rosa velur er et kunstverk. Apropos kunst, et verk fra f.eks Ragnhild Nes står på ønskelista, men jeg blir fornøyd med denne posteren fra Fine Little day også.
Stilleben Architects_Section Kitchen 28_02 copy
Malte kjøkkenfronter er definitivt en stor trend, i tillegg til fronter med varmt treverk som eik eller bambus. Jeg tror mine hvite fronter ryker i år, til fordel for noe ala dette inspirasjonsbildet fra Stilleben.dk. Marmorbenkeplater holder stand, men vi ser helst mer av farget marmor, som den rosa fra Fauske eller mer stormønstret enn den mest brukte Carrera.
Hva elsker du å omgi deg med i februar?

 

Akkurat nå trenger jeg både drypp av fruktige sitrusfarger og litt «simplicity» etter jula med alt det litt overlessede. På det store marmorspisebordet mitt står det derfor en diger, gul, frodig bukett Mimosa, jeg er villig til å kjøre langt (!) for å få tak i dem, og de lukter altså så godt. Buketten står sammen med en stor skål Amalfi-sitroner. Dere vet de vakre med blader som er i sesong nå. Jeg kan bli glad bare av å se på dem, et lite frempek mot våren som jeg elsker. Ellers er februar fremdeles telyssesong (jeg tenner minst ti hver kveld i fargerike Henry Dean lysestaker), oversizede, høyhalsede ullgensere,  kanskje et maleprosjekt eller to og latte på hjemmekontor i mine elskede Flora – kopper fra Royal Copenhagen.

Hvor går neste drømmereise?

 

Vi har allerede bestilt Sør-Frankrike til sommeren, dit jeg egentlig alltid vil tilbake. Nice, St. Tropez og Villefrance sur Mer med de solblekede murfasadene i korall, rosa og gult er det aller fineste jeg vet. Etter de siste årene uten noe særlig reising, bobler jeg nesten over og kunne egnentlig dratt hvor som helst når som helst.  Paris og London er for alltid favorittbyene  jeg reiser til så ofte jeg kan, men jeg vil også til  Lisboa, Comosjøen, Dolomittene, Gotland, kysten nord for New York og Palm Springs. Ok, det vil egentlig ingen ende ta..

Hvem er dine Instagram-favoritter?

 

Jeg elsker å følge små, selvstendige blomsterbutikker, de har ofte en så smittende og inspirerende passion for det de driver med: @fiori, @blomsterwerket, @passifloraverkstedet @blomsterhagen og @rubyelise.

For interiørinspirasjon er jeg egentlig mest på Pinterest, men jeg elsker @helenehoue, @emilysalomon, @fileunderpop, @cathdelichtenberg, @caialeifsdotter og @salmonstreet. Siden jeg kan like veldig mange forskjellige stiler, er det også gøy å følge @elsabillgren sitt univers.

true (3) copy
I februar er det så mye fint snitt i blomsterbutikkene, så helgebukett prioriterer jeg gjerne. Helst Anemoner med sort øye, Valmuer, Ranunkler og Mimosa. Her fra en styling vi gjorde for Butinox sitt fargekart, vegg og vinduskarm er malt i Opal. Keramikk fra @jossolini.
Stilleben_frame bathroom_terracotta_04 (1) copy
Vi kommer til å se mye oransje i motebildet utover våren, og i interiøret omfavner vi mørke ferskentoner som her. En stor subtrend nå er å male en annen farge inni skap, det være seg på badet som her eller i vitrineskapet i stua. Foto fra Stilleben.dk.
Tags: Male

Legg igjen en kommentar

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *