21. september 2021

Farger endret dette barnerommet totalt. Se før -og etterbildene.

Hva er et barnerom uten fantasi, lek og gode farger? Her fikk Theodor velge fargene, og foreldrene nyansene. Smart, ikke sant?

Barnerom (1) kopi
Etter: Theodor elsker rommet sitt. På veggene er det malt med 5962 Sølvgran. Det lekne taket er malt i fargen 948 Siv, mend Butinox Premium Matt. Gulvet er malt i nyansen 5782 Sveve med Trestjerner gulvmaling. Sengetøyet er fra HM Home. Brigbys løvehode er kjøpt hos LilleMartine.

Hva gjør du når barnerommet er helhvitt? Barn elsker farger, og er ofte modigere enn oss voksne. Å finne en nyanse som både barn og voksne liker kan være en utfordring, her ble det løst ved at Theodor fikk velge farge, og foreldrene nyanse. Smart! Theodor gikk for grønt og gult, foreldrene valgte Butinox fargene 5962 Sølvgran og 948 Siv.

 

Rommet vi besøker i dag ligger i andre etasje i huset til Hege og Marius som forandret et slitent hus på Risløkka i Oslo til et lyst, moderne og lekent familiehjem for fire. Har dere fulgt bloggen har dere allerede sett spiseplassen og arbeidsrommet. I dag går vi inn på soverommet til Theodor.

 

HER SER DU FØR OG ETTERBILDENE FRA SPISESTUEN OG KJØKKEN.

 

Hege og Marius har renovert hele huset over en periode på syv måneder, og det aller meste har de gjort selv under mottoet «når man ikke kan være sosial, er det greit å ha noe å holde på med hjemme». Kanskje har altså koronasituasjonen bidratt til raskere fremgang i huset på Risløkka?

P1140514
Før: Hvite vegger og røde gulv. Familen hadde andre planer for hjemmet. Den store endringen på barnerommet var å ta bort pipeløpet.
P1140525
Før: Mot venstre er nisjen sengen er bygget i, veggen til høyre for døren huser nå den flotte kommoden.

Hva ble gjort:

 

Hege og Marius startet med å ta ut pipeløpet som gikk gjennom rommet. Deretter måtte de felle inn gulv, tette og sparkle tak. Ellers har de bare malt i alle flater. Vegger, tak og gulv. Inspirerende å se hvor stor forandring maling gir!

 

Veggene og taket er malt med Butinox Premium Matt. Den matte overflaten gir et moderne, eksklusivt og stilfullt uttrykk og gir fargen en fin fargedybde.

 

Gulvet er malt med TreStjerner Gulvmaling. En fantastisk maling for å gjøre dine gamle gulv nye, på en- to – tre, uten pussing.

Barnerom (4)
Den lekne furukommoden fra Ikea passer perfekt inn på rommet til Theodor. Store flater hvor man kan vise frem de kuleste dinosaurene sine er viktig. Her ser du hvor flott det blir når man maler veggene i ulike nyanser.
Barnerom (6)
Theodor har det som plommen i egget på rommet sitt. Han leser, har med venner, eller leker med lillesøster. Lekekjøkkenet er fra Ikea, det er også den blå lekekassen som har fått et par strøk med TreStjerner gulvmaling for god holdbarhet.
Barnerom (7)
Dype vindusnisjer i samme nyanse som veggen gir en svært moderne look. Nyansen er 5962 Sølvgran. En vinduskarm gir plass til leker, bøker eller et vannglass. Gardiner med isbjørn har mormor sydd smed stoff kjøpt på Cathrines Quiltestue.
Barnerom (3)
Theodor trengte ny seng, og i den lille nisjen var det akkurat plass til en 90x200 cm rammemadrass. Det eneste som trengtes for å lage en spesialtilpasset seng var en massiv eikeplanke, som familien etter mye leting fant på Bauhaus. Så da var det bare å tråle nettet etter en massiv eikeplanke. De skrelte av barken (!), pusset planken ned og olje med Trestjerner Gulvolje B-base (litt hvit). Den måtte også festes til vegg og sengebunn. Det var en meget lykkelig gutt som hadde fikk sin egen voksenseng. For å øke romfølelsen ble gulvlistene malt i samme fargen som veggen, dette for å gi et sømløst uttrykk og gi inntrykk av en lengere vegg.

Litt moro må man ha

 

Det blå strikkede pleddet har pappa Marius strikket, mens Theodor gjorde seg klar for å si hei til verden. Det ble strikket på flyplasser, busser og mye i sofaen. Ekstra mye oppmerksomhet ble det på flyplassen i Budapest. Da hadde Marius ganske langt skjegg, og menn som strikker er ikke så vanlig i Ungarn. Det ble mange lange blikk og flere som ville slå av en prat. Paret hadde forøvrig en konkurranse om hvem som strikket ferdig pledd til babyen først.

 

-Alt i livet KAN gjøre til en konkurranse, ler de. At Hege strikket perlestrikk med tynt garn og pinner, spiller selvsagt ikke inn, ler Marius.  -Jeg ble ferdig på mine pinne 6 først!

Legg igjen en kommentar

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *