21. januar 2024

Årets nye farger

Har du tenkt over hvilke farger akkurat du liker og trives med? Fargene har unektelig ulik effekt på hver og en av oss. Hvilke av dem trekkes du gjerne imot?

Det er ingen tvil om at vi det er mye farger i interiøret nå, og det pågår flere parallelle fargetrender. Det aller beste med det, er at det er ens egen stil og visuelle uttrykk som får være i fokus!

 

Butinox lanserer nå fire helt forskjellige paletter som kan inspirere eller hjelpe deg på vei til å finne uttrykket du liker. Pistasj, Fiol, Lys Aprikos og Kaffe Mocca er de helt nye fargene som slippes i 2024 – og i denne artikkelen får du noen små smakebiter, før vi skal vise frem alle bildene i de fire palettene i sin helhet fremover.

Klikk deg inn og se årets nye digitale fargekart!

Vegg_6053Pistasje_lampe0948_siv_2 copy
Pistasj + fiol = sant! En gammel traver dette, for oss som er vokst opp på 80-tallet i hvert fall. Nå vil den nye generasjonen innrede som en Ball-genser!

Hvilket rom som skal males og til hvilket bruk, spiller inn på fargevalgene vi gjør. Ønsker vi ro, inspirasjon, kreativitet eller harmoni? Skal det soves, jobbes, lages mat eller trenes? Hvilken himmelretning er rommet vendt mot? Det er mange hensyn å ta, men til syvende og sist er det viktigste at hjemmet gjenspeiler hva som oppleves riktig for deg.

Vegg og karm6053_vase_Pistasje_5638_Fiol_2 copy
Dette er en ung palett, og de mest urbane, unge voksne har kastet seg over trenden allerede. Kanskje har du sett lyslilla stuer med gule tak i magasinene? Dette, og lignende, vil vi se stadig mer av.
_Butinox_shoot_day10387 copy 2
Solnedgangspaletten: Hvis vi skal snakke om det aller mest trendy for 2024, er det solnedgangsfargene. Pantone har lenge etter disse bildene ble tatt, gått ut med årets farge Peach Fuzz. Vår versjon heter Lys Aprikos! Gult, rosa, oransje, aprikos og fersken. Disse fargene gir både varme og glede, samtidig som dette er fargetoner med mye energi.

Vi fanger alle de vakre nyansene fra de mest spektakulære solnedgangene, og tar dem med oss inn i hjemmene våre. Kanskje er det en reaksjon på den mørkere verden vi lever i? Vi lengter i hvert fall etter de gode naturopplevelsene, og de vakreste solnedgangsfargene gir oss både ro, kick og lykkehormoner på en gang. 

_Butinox_shoot_day10438 copy
Altså, hvem blir ikke glad i hjertet av disse fargekombinasjonene? Og husk at det går an å hente ut bare en av dem også, og male noen detaljer.
Vegg-Dor_5969Vintersand_vase 5971SloreSafir2 copy 2
Beige – en lun ramme Beigetoner er klassiske, dette er rom mange av oss trives i. Jordtoner oppleves som rolige og harmoniske, og beige er kommet for å bli.
Vase 5971 SloretSafir copy
Har man beige som hovedfarge er det også lett å leke seg med fargerike detaljer. Hva med den klare blåtonen Sløret Safir som vi nå ser mer av?
04 (2) copy 2
Palett naturell! Den nye fargen Kaffe Mocca er en dyp, mørk og naturlig brunfarge som er lekker både på møbler og kjøkkeninnredninger. Maler man veggene i Kardemomme, en varm beige med svakt sting mot rødt, får man en varm, sofistikert og jordnær palett.
08 (2) copy
Dype, glødende bruntonene som strekker seg fra beige via sjokoladebrunt til kraftigere oransjenyanser, er farger det er godt å leve i.

Legg igjen en kommentar

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *