4. oktober 2021

Hvordan lykkes med mange farger i samme rom?

I familiens totalrenoverte hus er alle flater malt i en fantastisk, fargesprakende palett fra Butinox fargekart. 4-i-1-malingen Butinox Premium Matt sikrer et godt og varig resultat med en matt, delikat overflate.

similla stue 6
Her bor endelig familien på fire; Similla, Ole Kristian, Filippa og Elliott. Det siste året har de bodd seks ulike steder mens huset her er blitt totalrenovert.

Gjennom flere innlegg skal vi ta dere gjennom det som er blitt «Butinox-huset» i Lillestrøm. Aller først vil vi vise dere rom for rom, med dertil sine fargekaker for inspirasjon og hjelp, før vi deretter vil vise dere den samlede paletten for hele huset i det siste innlegget fra dette huset. Rom for rom, og deretter huset som helhet. Velkommen på rundtur, vi håper dere blir like inspirert som oss! 

 

Helt nylanserte Butinox Premium Matt gir et førsteklasses, sofistikert resultat på alle flater innendørs. 4-i-1-malingen kan brukes både på vegg, panel, lister og i tak, og er den matteste malingen til Butinox, med et elegant, sobert uttrykk og en flott fargedybde. Den ekstra vaskbare innendørsmalingen er fri for skadelige løsemidler, svak på lukt og med unike påføringsegenskaper som gjør det lett å oppnå et jevnt og pent resultat.

 

I tillegg har Butinox Premium Matt sperrende egenskaper som hindrer gjennomslag av kvist, vannskjolder, sot eller nikotin. Det betyr for eksempel at det ikke er nødvendig å behandle underlaget med kvist- og sperregrunn, noe som gjør prosessen mot fornyelse enklere og mindre tidskrevende.

similla stue 1 m fargekake
Paletten: Similla ønsket seg en palett som utfordrer, og hun er definitivt en av de som kaster spydspissen frem i tid. En såkalt innovatør, som vi kaller de som kaster seg på trendene nesten før de er blitt en trend. Vegger og tak er malt i den dempede rosatonen Yoghurt, mens lesekroken der familien etter hvert skal bygge bibliotek har fått den mørkgrønne Gusty for virkelig ramme inn kroken. Mørk fersken starter i trappeløpet og fortsetter opp i andre etasje, og i gangen bak sofaen skimtes den glade gultonen Siv.

For Simillas del har renoveringen av funkisboligen vært en lærerik fargereise. Med utgangspunkt i fargesystemet til den legendariske arkitekten Le Corbusier, har hun utviklet en fargepalett som fikk husets rom, de fleste uten dører, til å spille på lag fargemessig. Og dette til tross for at de på papiret kanskje ikke virker samstemte en gang.

 

– Jeg startet bredt og fant deretter en retning å fortsette i, en retning som passer husets byggestil og innvendige materialvalg. Det ble mange fargeprøver og endringer før jeg landet på det endelige resultatet, sier Similla. Heldigvis har alle tester og forsøk resultert i et interiør der fargene spiller på lag. Flere er farger man vanligvis ikke ville brukt i samme rom, men det fungerer virkelig.

 

Similla og huset i Lillestrøm følger du på Instagram på @kontrasthuset.

similla stue 7
Med vinduer og terrassedør fra nesten gulv til tak, krevde det som skal bli biblioteket en mørk grønnfarge for å virkelig ramme inn kroken og gjøre det lunt og hyggelig å sette seg der med en bok. Nyansen Gusty bidrar med akkurat det. Stolen Bollo av Andreas Engesvik er Simillas gave til huset, etter måneder med krevende oppussing.
similla stue 2
Fra trappen ser man ned til sofakroken. Her skimtes fargen Mørk Fersken fra veggene i trappen. Tekstiler og pynt kan nesten ha alle slags farger og nyanser, for her ser vi tydelig at farger kler farger.
similla stue 3 m spann
Nyheten Butinox Premium Matt - slik ser den ut!
similla stue 5
Et blikkfang som tar opp flere av fargene i Simillas palett. Pute fra Christina Lundsteen / Eske Interiør.
similla stue 8
Her har Ole Kristian planer om plassbyggede bokhyller og bibliotek etter hvert.

Legg igjen en kommentar

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *