2. september 2020

Hvordan lykkes med trendfargen gult i interiøret?

Gult for håp og fremtidstro, og endelig er fargen tilbake i interiøret igjen. Gult stimulerer og inspirerer - men hvordan få fargen til å sitte i interiøret?

Gult skaper definitivt friske, energiske og optimistiske rom, men er samtidig en farge som utfordrer litt. De dempede nyansene er definitivt de letteste å lykkes med på store veggflater, og her anbefaler vi 5961 SOLSTØV. Den er tydelig gul, men med et dempet, sobert preg.

 

Mal taket i noe annet enn hvitt – noe av det mest trendy på malingsfronten!

 

Taket kan males både i lysere og mørkere nyanser enn veggfargen, alt etter hva du er ute etter. Er det god takhøyde i rommet er det ingenting i veien for å gå «all in» med en mørkere farge. For sømløshet og rene linjer er det lekkert å male tak og lister i nøyaktig samme nyanse som veggene.

67_4H0A1017 ny
I rom med mange linjer og skarpe kanter tenker vi gjerne bløtt, skulpturelt og avrundet, med organiske former og taktile overflater. 5961 SOLSTØV er i seg selv med på å gi varmen et slikt rom trenger. Taket er vågalt malt mørkere, i den sennepsgule nyansen 5959 Sennepsfrø.

Hvordan lykkes med gult?

Bruker du hvittoner eller brune nyanser til gult, roes og jordes uttrykket. Både kremfarger, bruntoner og nyanser i sennepsgult er lekkert og gir et delikat resultat. Er du mer freidig er det også helt riktig å tilsette dristige rødtoner i alle varianter, alt fra dempet rosa, fersken og burgunder.

410_H0A1089
En organisk, buet sofa med herlig ulltekstur er midt i blinken til den dempede gulfargen. Det gule flisbordet gir leken, skarp kontrast til sofaen.
333_4H0A1060
Detaljene kan både dempe og stimulere hovedfargen. Med friske, fargesterke detaljer forsterkes de gule veggene. Varier pynt og detaljer etter årstidene, her er det mye som er riktig.
45H0A1105
Bruntoner og sennep er vakkert til dempede 5961 SOLSTØV. Møbler ton-i-ton med veggfargen er et godt tips for å få et roligere uttrykk.
Tags: MaleStue

Legg igjen en kommentar

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *