23. februar 2022

Mal den femte veggen! Altså taket. Slik gjør du!

Hos søstrene Julie og Martine Abrahalmsen i bygårdsleiligheten i Oslo er det vakre opprinnelige panelet beholdt hvitt, mens taket har fått en omgang med vakkert rosa.

Takmaleri-i-sentrum-19 copy
Det malte taket gir karakter og enda mer sjarm til rommet.

Ingenting er mer aktuelt akkurat nå enn å male taket i en annen farge enn hvitt. Mange sier at taket er den femte veggen i et rom, og i areal er det jo like stort som gulvet. Det bør derfor gis samme oppmerksomhet som gulvet, der det er mulig.Ofte ser vi det i samme farge som vegger, dører og lister, eller kanskje en nyansen mørkere eller lysere enn disse. Julie derimot, har beholdt de lyse veggene, og heller gått for en herlig, rosa kontrast i det vakre taket. Og selv om man ikke er like heldige med et utsmykket bygårdstak som Julie, er et malt tak lekkert i absolutt alle hjem. Vi lover!

 

Matt finish er i tiden, og Butinox Premium Matt er vår matteste maling, som også kan brukes i taket. Den er en effektiv kombinasjonsmaling som passer alle rom og har unike påføringsegenskaper. Den kan brukes på vegg, panel og list. I tillegg kan den brukes i taket, og skape et sømløst uttrykk i rommet fra vegg til tak. Butinox Premium Matt passer til alle rom og er ekstra vaskbar.

Takmaleri-i-sentrum-21 copy med kake
Siden taket er feminint og friskt har Julie holdt resten av rommet i duse farger, og røffet opp stilen med detaljer i sort og grått så det ikke skal bli et for søtt uttrykk. Husk at gamle møbler og gjenstander kan du lett gi et nytt liv med noen spray Quick bengalack, som for eksempel på stolen eller bysten her.

SLIK MALER DU TAK:

Bruk Butinox Premium matt når du skal male taket i en farge.

 

For å unngå skjolder og ujevnheter er det viktig å male i lysretningen av rommet, i hele lengder.

 

Væte rullen tilstrekkelig, det er viktig at den ikke blir tørr. Start innerst og mal i lange drag.

 

Ha god overlapp for å unngå skøter. Pass på at malingen ikke har tørket ved overlapping.

 

Her kan du se fremgangsmåten for hvordan du får et pent, malt tak.

Takmaleri-i-sentrum-22 copy 2
Sorte detaljer og herlige bruktfunn preger rommet. Vi elsker den gamle skolestolen. Skrivebordet er fra Ikea. Og slik ser Butinox Premium matt ut, når du skal se etter den i butikken.

Legg igjen en kommentar

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *