6. juli 2023

Palett Lysaker – se hvordan det så ut i stua før!

Familien på Lysaker ønsket dempede nyanser på veggene, så de heller kunne tilsette farger i interiøret. Se før og etter av denne stua!

Tidsriktig og klassisk. Bli med inn å se de fire lyse naturtonene som utgjør basen for en nyrenovert enebolig på Lysaker i Oslo. På Lysaker bor familien som akkurat har blitt tre, og som akkurat har kjøpt seg egen enebolig. De er en familie som er glad i å pusse opp og lage ting, som liker å skape noe av gjenbruk og gamle møbler.

 

Gjennom flere innlegg skal vi gå fra «rom for rom» i eneboligen som er malt i det vi har valgt å kalle «Palett Lysaker». Paletten består av fire naturtoner. Dempede, nedtonede farger som innbyr til hygge og ro og kan implementeres i ethvert hjem.

før og etter
FØR OG ETTER: Bilde tatt fra to ender av av stua, men slik så altså stue og spisestue ut da familien tok over. Huset var ikke gjort noe med på mange tiår, men paret så stort potensiale. Og det store vinduet bare skriker etter en sittebenk, sant?

Rommet var stort og hadde gode arkitektoniske kvaliteter som store vindusflater og god planløsning,  men trengte definitivt en kjærlig hånd. Veggene har fått nye plater, gulvet ny parkett og alle flater er malt med Butinox Premium Matt i fargen 5674 LUN, en dempet beigetone. 

Palett Lysaker (1) copy
Familien er glad i gjenbruk, og denne spisestua har vært med dem fra forrige leilighet. Elipsebordet var slitt da de kjøpte det brukt på Finn, før det da fikk en omgang med Quick Bengalack spray i fargen Sort og ble som nytt. Etter daglig bruk i flere år og flytteprosess er det nå tid for å spraye over på nytt.

Til de dempede veggfargene familien har valgt, fungerer nesten alle farger til. I stuedelen er det valgt både blåtoner og hint av rosa.

Palett Lysaker (4) copy
Fargepaletten: Fargekaken viser de fire fargene familien har på veggene i huset. Her i stuen, som også er tilknyttet kjøkken og gang er det valgt fargen Lun. Den gir en forsiktig, dempet og varm glød til rommet, uten å ta mye plass.
Palett Lysaker (6) copy
Det store allrommet er blitt et helt annet rom, hvem skulle tro? Sofaene er fra Ikea, mens bordet i teak er et bruktfunn.
Palett Lysaker (3) copy
Ingen grunn til å skrote et bord som begynner å ha sett sine bedre dager, når man kan ta i bruk Quick Bengalack på det.
Palett Lysaker (2) copy

Familien var opptatt av å ta vare på noen av de originale detaljene og følelsen i huset fra 60-tallet. Blant annet har de noen flotte treverksdetaljer i vinduene. Opprinnelig hadde huset også fargerike rom, noe familien gjerne ville videreføre.

 

Så hvordan kombinere dette ønsket med en moderne og tidløs palett som går mer mot beige enn grått? Svaret ble å velge neddempede toner som man kunne finne i naturen. Brune, beige og grønne nyanser som gir et dust bakteppe for interiør og detaljer.

Palett Lysaker (11) copy
Palett Lysaker (10) copy
Det store vinduet på langveggen måtte selvsagt få en sittebenk, det planla de fra første stund. Det handy paret har bygget den selv med mdf-plater, og også sydd en myk sittepute til.
Palett Lysaker (9) copy
Skuffer under benken huser ting som ofte brukes i nærheten av sofakroken. Spill, sterarinslys og pledd vet man da alltid hvor er.
Palett Lysaker (8) copy
Med hull slipper man håndtak, og benken får også en ekstra kul effekt.

Legg igjen en kommentar

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *