27. juli 2023

Palett Lysaker: Få gulnet panel til å bli som nytt

Har du originalt, gulnet panel du ønsker å gjøre noe med? De trengs slett ikke males helt over, bare se hvor fint det blir når den vakre trestrukturen synes.

Tidsriktig og klassisk. Bli med inn å se de fire lyse naturtonene som utgjør basen for en nyrenovert enebolig på Lysaker i Oslo. På Lysaker bor familien som akkurat har blitt tre, og som akkurat har kjøpt seg egen enebolig. De er en familie som er glad i å pusse opp og lage ting, som liker å skape noe av gjenbruk og gamle møbler.

 

Gjennom flere innlegg har vi gått fra «rom for rom» i eneboligen som er malt i det vi har valgt å kalle «Palett Lysaker». Paletten består av fire naturtoner. Dempede, nedtonede farger som innbyr til hygge og ro og kan implementeres i ethvert hjem. Her kan du se alle rommene i eneboligen.

før og etter sov
Soverommet levde ikke opp til dagens standard, på samme måte som resten av eneboligen Thea og Alexander nå har totalrenovert.

I taket på soverommet var det originalt paneltak, men det hadde gulnet og gav et utdatert uttrykk. Siden det var pent og helt utover det, ønsket paret å beholde det fremfor å legge nytt, og valget falt på hvitfarget beis hvor trestrukturen synes igjennom.

Palett Lysaker (25) copy
Soverommet er nøye helsparklet og malt i den friske grønntonen 5906 Olivenlund. Resten av fargepaletten viser de andre rommene i huset.
Slik gjør du det

Før du setter i gang og uansett hvilke fremgangsmåte og produkter som skal brukes, renses treverket med Tyrilin Panelrens før behandling. Rensen fjerner effektivt smuss, støv og sot, og du har et blankt lerret klart til å forvandles. Det er viktig å ta med dette første steget i behandlingen slik at resultatet blir best mulig.

 

Om du ønsker en ny farge på overflaten slik som her, er det Tyrilin Panelbeis som brukes. Her er det brukt fargen 101 Panelhvit. Dett er en populær, klassisk hvitfarge som gir en lys og frisk tone på gulnet panel. Fargen er populær i tak, men er også veldig fin på vegger. Bruk ett eller to strøk avhengig av hvor lyst resultat som ønskes.

 

Det er viktig å huske at fargen som er på panelet ditt fra før, påvirker hvordan beisens farge blir. Sett derfor en fargeprøve på ditt eget underlag da gulnet panel ofte har ulike fargenyanser.

 

Påføres med en god lakkpensel/fordriver, i ett eller to strøk avhengig av ønsket farge

Pensler rengjøres med såpe og vann.

 

Tips: Best resultat oppnås ved romtemperatur på ca 15 grader da produktet har rask tørk.

 

 

Palett Lysaker (30) (1) copy
Fra gulnet og mørkt til matt og lyst treverk som ser helt nytt ut. Her er det brukt Tyrilin Panelbeis i fargen Panelhvit.
Palett Lysaker (28) copy
Grønnfargen Olivenlund er blitt favorittfargen i hele huset, den oppleves både lun, frisk og koselig.

Legg igjen en kommentar

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *