2. november 2022

Palett St.Hanshaugen: Fra hvitt og upersonlig, til lunt og varmt soverom.

Gjennom flere innlegg har vi tatt dere gjennom en Oslo-leilighet malt i det vi har valgt å kalle «Palett St. Hanshaugen». Paletten består av fem nyanser som passer for deg som liker å ligge litt foran i trendbildet, og skal gjenspeile den herlige viben vi har i Oslo. Tilbakelent, men definitivt fremoverlent; Oslo er blitt en av Europas trendbyer.

 

«Palett St.Hanshaugen» er satt sammen av interiørstylister fra Butinox. Vi har vist dere rom for rom, farge for farge i denne leiligheten. Hvordan fargene er bundet sammen ser du i fargekaken, paletten for denne boligen. I dag er det soverommet sin tur, malt i en nydelig, dempet rosa. 

Kine Waaler Colletsgate (56) copy før
FØR: Slik så soverommet ut før det ble malt. Helt vanlig, men med stort potensiale for så mye mer.

Da Kine og Alf kjøpte leiligheten var noe av det de falt for, ironisk nok, de rene og hvite linjene.Å bestemme oss for å skulle male – og ikke minst for fargevalg- satt derfor langt inne. De har fått hjelp av stylist og fargeveileder fra Butinox, og etter å ha fått valget mellom tre ulike paletter – gikk de for denne vi har valgt å kalle Palett St.Hanshaugen.

3A6A9667
ETTER: Vi kjenner nesten ikke igjen soverommet fra før-bildet. Hvem vil vel ikke ha det slik?

Soverommet i leiligheten på St.Hanshaugen vender ut mot bakgården. Lyset som flommer inn kan til tider oppleves kaldt, så her er det bevisst valgt en varm, pudrete rosatone som ikke skal oppleves lilla tross det kalde dagslyset store deler av året. Taket er malt i den helt dempede Sandkorn, som er en lysere nyanse gulbeige og dermed henter opp fargen Lys Dijon på kjøkkenet utenfor soverommet. Fargevalg på tekstiler og andre detaljer kan varieres etter årstid om man vil. Her kan man både gå helt beige og rolig, eller spe på med friskere elementer; rommet tåler begge deler.

kine med kake
Fargekake: Fargekaken representerer alle vegg -og takfarger i hele boligen. Kjøkken og spisestue i Lys Dijon, gang i Lys Blågrønn, stue i Aventurinbrun og soverommet i Rosa pudder med Sandkorn i taket. En harmonisk, stilsikker og behagelig palett det er godt å bo i.

Med bevisst bruk av farger har rommet endret seg til å bli en lun, lys og fresh oase. Rommet fremstår lekent og friskt, selv om paletten er harmonisk og behagelig. Denne fargekaken er satt sammen av stylister hos Butinox, men ønsker du å leke deg med paletter selv er det enklere enn noen gang. Bare se her!

 

Alle Butinox-fargene finner du her.

3A6A9723
Karmene er malt i samme farge som veggene for å skape helhet og ro i rommet.
3A6A9740
Kine som bor i leiligheten ønsket seg en dempet og rolig palett både hun og Alf kunne trives i over lang tid. - De strevde med å velge palett, men det løste seg da Alf gav Kine frie tøyler til å velge. Paret ble enige om at valget skulle være en overraskelse, og han visste derfor ikke hvilken palett som ble valgt før han så det ferdigmalte resultatet.
3A6A9686
Her er det valgt tekstiler som er ton i ton med vegggene for størst mulig grad av balanse og harmoni. Det er mange farger i leiligheten, og inntrykket kan fort bli rotete. Ved å velge farger som harmonerer med hverandre i noen av rommene, unngår man dette. Små drypp av kontraster på detaljene skaper allikevel spenning; sett frem en veske, heng frem et statementplagg eller pynt med noe som fanger oppmerksomheten. Sengetøyet er fra Høie, puter og sengeteppe fra Eske.
3A6A9680
Mal en detalj som komplementerer resten av rommet. Her har en grå krakk fra Granit fått noen strøk med Quick bengalack i fargen Lys Blågrønn. Glass og sengeteppe fra Eske Interiør. Legg også merke til at gulvlistene er malt i samme farge som veggen.
3A6A9698
Den blå veska fortjener å ikke bli glemt bak lukkede skapdører. Bruk det du har for å sette prikken over i`en i interiøret. På den måten kan du også variere uten å måtte gå til innkjøp av nytt hele tiden.
3A6A9686 kopi copy
Mønstermiks! Våg å ta inn mønster på tekstilene - det skal utrolig lite til for at rommet ser kulere ut med noen mønstrede puter.

Butinox Premium matt er vår nye favorittmaling. Det aller beste? Du trenger bare ett spann til alt; vegger, tak og listverk! Den ser eksklusiv og matt ut, og ikke minst er den ekstra vaskbar og god å male med!

3A6A9682
Unngå å ta med hverdagsstresset inn på soverommet! Rydd godt, luft godt, ha det passe kaldt og mørklagt. Et glass vann, en bok og sovemaske er akkurat det som trengs for å skape ro for natten.
3A6A9702
Glimt av kjøkkenet. Alle fargene i leiligheten er nøye utvalgt for å gjøre hverandre gode, og her synes vi det kommer ekstra godt frem.
3A6A9705
Taket er malt i den dempede beigegule Sandkorn for å skape en lett hulefølelse uten at det skulle bli for mørkt.

Legg igjen en kommentar

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *