22. mars 2022

Se hvordan en kjedelig, hvit TV-benk blir ny og lekker!

Hvit TV-benk med glatte dører er kanskje godt oppe på lista over noe av det mest vanlige i norske hjem? Maler du den i samme farge som veggen vil den straks se både mer eksklusiv og sømløs ut.

Med fargekake
Med enkle grep (altså en runde med malingsrulla) ser TV-benken nesten plassbygget ut. Lik farge på vegg og møbel skaper illusjonen av et sømløst og mer harmonisk uttrykk. Vegg og benk er malt i nyansen Vårsnø.

I denne TV-stua hadde benken hengt med familien i nesten 15 år. Den hadde både begynt å gulne, og så generelt tam og kjedelig ut.

 

  1. Rengjør møbelet du skal male. Dette er viktig, ellers kan malingen flasse av. TreStjerner Gulvrens fjerner fett- og såperester og klargjør underlaget for bedre malingsheft og sluttresultat.
  2. Gulvmaling har ekstreme heftgenskaper, og på møbler  som dette er det derfor en smart løsning.  TreStjerner Gulvmaling har svært god vedheft og slitestyrke, og bygger en film som beskytter underlaget.  Den er luktsvak, hurtigtørkende og slitesterk.  Den kan blandes i alle farger og er lett å påføre. Vær obs på at gulvmaling er litt mer tyntflytende enn annen maling, så påfør heller flere lette strøk enn å smøre for tykt på. På den måten unngår du at malingen renner.
  3. Gå gjerne over med lett sandpapir.
  4. Rull på to strøk. Det er viktig at du bruker en malerrull, en pensel vil gi et ujevnt resultat. La det tørke godt mellom lagene.
  5. Sett på knotter – og voila! Fornyet TV – benk!

 

før
Er det et av Norges mest vanlige møbler tro? En hvit TV-benk som dette finnes i utrolig mange hjem, men er unektelig litt kjedelig.
benk 2 w
Vårsnø er en helt lys gyllen gråaktig tone, men oppfører seg tydelig ulikt på vegg og benk alt etter hvor ettermiddagssola fra vinduene treffer. Her kan man se viktigheten av å prøvemale opp større felt før man bestemmer seg. Lyset gjennom dagen og det generelle lysinnslippet i boligen har enormt mye å si for hvordan fargene oppleves.
benk 4 w
Messingknotter står godt til den gylne tonen i skapene. Disse er fra Søstrene Grene.
benk 5 w
Duse rosatoner og detaljer i eik forsterker det varme uttrykket i denne TV-stua.
Tags: MaleStue

Legg igjen en kommentar

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *