12. september 2021

Slik lykkes du med å male taket i samme farge som veggen

Den heteste trenden på malingsfronten i 2021 er å male taket i en annen farge enn veggene. Her er tipsene for å lykkes best.

S med kake
Vakre, diskrete 5966 Sandkorn har hovedrollen i denne fargekaken, med tydelig tilstedeværelse både på tak og vegger. De øvrige fargene er også nøytrale. En avslappet, grå loungesofa skaper enda mer skandinavisk følelse, og den hjemmesnekrede reolen er holdt i en tone mørkere enn vegg -og takfargen. Sorte detaljer og småmøbler spriter opp.

DEN FEMTE VEGGEN:

 

Det skaper en effektfull og rolig base for innredningen når alle de store flatene er malt i samme tone. Mange sier at taket er den femte veggen i et rom, og i areal er det jo like stort som gulvet. Det bør derfor gis samme oppmerksomhet som gulvet, der det er mulig.

 

KONTRASTFARGE ELLER TON-I-TON?:

 

Når taket skal males i en annen farge enn hvitt må du ta stilling til om du ønsker at vegg og tak går sømløst i ett, eller om taket skal bryte i en frekk kontrastfarge. Gjør du sistnevnte bør du passe på at fargen gjentas på noe annet i rommet.

 

SKAP SONER:

I denne stua har hensikten vært å definere stuedelen som egen sone, og skape spenning i et stort allrom med stue, spisestue og kjøkken i ett. Ved å male taket over sofadelen skaper man en effektfull sone. Og nå er det enklere enn noen gang å male vegger og tak. Malingen Butinox Premium Matt kan brukes på både vegger, tak og lister og gjør det enda enklere å skape soner og fargesette tak og vegger i samme farge.

 

FARGEVALG:

 

Store rom med godt lysinnslipp og god takøhøyde tåler godt at taket males i mørkere toner. Her er det normal takhøyde og gode lysforhold, slik at en rolig beigetone ble førstevalget både på vegger og tak. 5966 SANDKORN er en helt lys varmbeige med hint av gult. Den er både dempet, diskret og godt synlig på en gang, virkelig en farge å sjekke ut for større flater.

S 2
I gang og trappegang er veggene holdt i Klassisk hvit. I dette interiøret legger ro og harmoni føringene, legg merke til hvordan gulvet og spiler i trappen er i samme hvitoljede eikeutførelse. Når tak og vegger også kommer i samme fargenyanse, blir totalopplevelsen av dette rommet harmonisk og vakkert. Detaljer som designmøbler og objekter løfter det hele så det på ingen måte blir generisk og kjedelig.

SLIK MALER DU TAK:

Bruk Butinox Premium matt når du skal male taket i en farge.

 

For å unngå skjolder og ujevnheter er det viktig å male i lysretningen av rommet, i hele lengder.

 

Væte rullen tilstrekkelig, det er viktig at den ikke blir tørr. Start innerst og mal i lange drag.

 

Ha god overlapp for å unngå skøter. Pass på at malingen ikke har tørket ved overlapping.

 

Her kan du se fremgangsmåten for hvordan du får et pent, malt tak.

 

S 5
I motsatt ende av allrommet ligger spisestua, som har beholdt det hvite taket. På den måten er det skapt en tydelig soneinndeling og en spennende kontrast i et hjem som holdes i nøytrale, rolige fargetoner. Bordet er laget av en gammel benkeplate påsatt bein fra Hay. Syverstolene er fra Gamle Danske, bruktbutikk i Oslo.
S 4
Sammen med denne skandinaviske, lyse stilen med utstrakt bruk av blondt treverk er keramikk nydelig til. Koppen er fra Ferm Living, asjettene og skålen fra Broste Copenhagen.

Legg igjen en kommentar

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *