18. oktober 2021

Stjel stilen – slik gjenskaper du Simillas lesekrok

Similla valgte den flotte grønnfargen Gusty til kosekroken, se hvilke farger og produkter du kan bruke for å få det like fint hos deg.

Buti event (15) blogg
Innrammet av tak og vegger i nyansen 5860 Yoghurt er det grønntonen 5941 Gusty som får være stjerna i den lekre lesekroken. Lesekroken er en del av stuen i Butinoxhuset 2021.

Gjennom flere innlegg skal vi ta dere gjennom det som er blitt «Butinox-huset» i Lillestrøm. Aller først vil vi vise dere rom for rom, med dertil sine fargekaker for inspirasjon og hjelp, før vi deretter vil vise dere den samlede paletten for hele huset i det siste innlegget fra dette prosjektet. Rom for rom, og deretter huset som helhet. Velkommen på rundtur, vi håper dere blir like inspirert som oss! 

 

Velkommen tilbake til «Butinoxhuset» på Lillestrøm. Similla Aslaksen og Ole Kristian Svendsen har totalrenovert og fargesatt et eldre hus, og skapt sitt eget fargeunivers med Butinox fargekart. Et modernistisk utgangspunkt i fargene fra 30-tallets store arkitekt Le Corbusier, har tatt familien med på en fargereise hvor de har gått langt utenfor komfortsonen.

 

Similla er stylist og vet hva hun ønsker seg: en eksklusiv, gjennomført og leken stil. Hun er tett på det nyeste av trender, og ligger i forkant av det som rører seg. Hun og Ole Kristian har bokstavelig talt satt farge på tilværelsen og i dag er det lesekroken vi skal la oss inspirere av. Her er planen etter hvert å få plassbygget hyller så det blir som et ekte bibliotekshjørne.

 

Lesekroken i parets stue er malt med nyansen 5941 Gusty som er en mørk, grønn farge som er nettopp; gusty. På veggen oppleves den som om du var i skogen, en deilig og rik farge som setter et karakteristisk preg på veggen.

 

Ser du til høyre i bildet er det store lysinnslipp gjennom vinduer som går fra vegg til tak. 5941 Gusty blir derfor ikke dyster og mørk, men spennende og interessant for øyet, og ikke minst akkurat så lunende man ønsker seg det i en lesekrok.  5869 Yoghurt står perfekt til Gusty – en nydelig sart og forsiktig rosafarge som passer til så og si alle rom. Kombinasjonen rosa og grønn er en sikker vinner, og de ulike egenskapene i disse to fargene skaper synergi. Ser du at det ikke bare er veggene som er malt rosa? Similla og Ole Kristian skaper spenning og et mer helhetlig inntrykk ved også å male taket.

 

 

gusty mood
Slik skaper du rommet - her ser du hvordan farger og produkter passer sammen. Vil du få et like fint rom som hos Similla og Ole-Kristian er det bare å la seg inspirere.
Buti event (14) blogg
Stolen Bollo designet av Andreas Engesvik for Fogia har rukket å bli en moderne klassiker på kort tid. Liten og nett, men helt fantastisk å sitte i. Teppet har Similla kjøpt brukt, men et godt tips for å finne et lignende er nettbutikken RugVista. Plantekassen er faktisk fra Jysk, mens den kule, grønne foten er fra Eske.
3L_Butinox_Premium_Matt_Lavopploest

Legg igjen en kommentar

2 kommentarer

2 svar til “Stjel stilen – slik gjenskaper du Simillas lesekrok”

 1. Marit sier:

  Vi ønsker en matt vegg m Decoblue. Har hvit tak og lister. De øvrige veggene er idag i sans el silke. Skal nymaltes nå. Hva vil dere anbefale ved siden av den nye blå veggen
  Mh
  Marit

  • Jenny Bull-Gustavsen sier:

   Her kan du enten gå ton i ton med en annen, lysere blåfarge, eller for eksempel ta inn en grønntone? Hva med den helt dempede grønne Opal, eller Lys Blågrønn?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *