12. desember 2019

Tusen julelys – vi dekker julebordet

Bli med inn til vakkert dekket julebord hos fargesjefen vår Jenny Bull-Gustavsen.

Jenny (2)
Tid for å være sammen. Alle veggene er malt med Butinox Elegant Matt. I spisestuen er det fargen 953 Riddergrå, mens de hvite detaljene er i Klassisk Hvit.

Julen står for døren og mest av alt ønsker vi oss å være sammen med de vi er glade i. Jenny Bull-Gustavsen er fargesjef i Butinox og bor i sitt drømmehjem i Drammen. En herskapelig byvilla med historisk sus, noe som kan være en utfordring når man ønsker å leke seg med farger. Fargene skal jo tross alt fremheve hjemmet man bor i.

 

TIPS!
– Har du et vakkert bord, trenger du slett ikke dekke det til med duk, selv til de store anledningene. Bordet fra norske Ygg & Lyng tåler godt å skinne helt alene!
– Bruk gjerne en miks mellom høye stearinlys og lav pynt fra blomster eller kvister som her. Ønsker du julens blomster på bordet, kan du heller bruke lave telys, så blir det ikke altfor mye høyde på bordet.
– Miks og match med det du har. Mormors krystallglass passer utmerket til enklere vannglass fra Ikea, og rimeligere messingbestikk står nydelig til serviset fra Wik & Walsøe.
– Plukk ned litt fra juletreet når du skal dekke bordet. En papirkule eller en stjerne gjør seg godt som bordpynt, og når middagen er ferdig hekter du dem lett og ledig over på treet igjen.

Jenny (1)
Julebord, dekk deg. En krumkake, en julekule i papir og en liten thujakvist i hver tallerken er alt som trengs for å sette stemningen.

-Da vi flyttet inn var alle rom hvite og rommene kom ikke til sin rett. Med bruk av farger og nyanser kan man fremheve detaljer, rom og gi en stemning til rommet. Vi så at veggene med veggspeilene ville komme mer til sin rett om veggene fikk en dyp farge. Utfordringen med fargesettingen av spisestuen er dette rommet er plassert mellom kjøkkenet og stuen, og den syns fra alle rom, så her er det viktig at rommene harmonerer.

 

I spisestuen er det god takhøyde og et stort vindu, slik at det tåler endel kulør uten å virke for mørkt. Paret valgte først farge til stuen, og tok utgangspunkt i den for å finne en farge til spisestuen som kunne stå godt mot begge de tilstøtende rommene, både hvitt som er på kjøkkenet og fargen i stuen. Løsningen ble en nøytral farge, men den skulle være lun, varm og fremheve rommet og gi flyt mellom rommene.

 

-De nøytrale gråtonene som kun består av sort og hvitt ble for harde, og vi ønsket ikke en rødlig gråtone. Med disse kriteriene falt vi fort ned på fargen Riddergrå som er en gråtone med litt gult i som gjør den lun og varm, samtidig som den står godt mot både jordtoner og grønt, forteller Jenny.

 

En gråtone kan være løsningen dersom man skal fremheve andre farger, eller binde rom sammen. Basisfargene som grått, sort, og hvitt kan være gode støttefarger, som spiller andre farger gode, og ved å brekke nyansene mor gult, rødt, grøt osv kan en gråtone gi mye til rommet.

 

Til listverk og tak ønsket Jenny en hvitfarge som kunne stå godt mot alle farger, samtidig som den virket ren. Valget falt på Klassisk hvit, som er en ren hvit med litt sort i og dermed ren, men litt avdempet.

Jenny (8)
Papirkulen er fra Søstrene Grene, og en stor trend julen 2019.

Adventstiden står i høy kurs hos Jenny. Kosen med forbredelser til jul både i form av pynting av huset, kakebaking, teater og julekonserter setter den riktige julestemningen.

 

-Om jeg skal trekke ut en ting er det lille julaften tradisjonen da vi er samlet hos mamma og pappa med søsken, tantebarn og besteforeldre på Frogner. Der pynter vi juletreet som er så høyt at vi må ha stige, har juletregang og kos med julemat og ovnsbbakt camenbert. Det er en god start på juletiden, forteller Jenny.

Jenny (5)
Har du et vakkert spisebord, som dette fra norske Ygg & Lyng, trenger du slett ikke duk på. Det vakre treverket får skinne mot blankt porselen fra Wik & Walsøe og stødig krystall.

På julaften er det kalkun som står på menyen. En rett både store og små elsker, og ikke minst en herlig kalkunsaus. En jul uten kalkun er ikke jul for Jenny.

Tags: MaleStue

Legg igjen en kommentar

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *