24. januar 2020

Finalist 2 – Norges fineste maleprosjekt

Toril Smenes, vår finalist nummer to, er glad i farger, men aller helst hos andre. Nå ønsket hun å komme ut av bobla hvor hun følte hun valgte trygt og kjedelig. Valgte falt på en frisk og behagelig grønntone i TV-stua.

før toril
Å få liv og farger inn i et splitter nytt bygg kan være en utfordring. Hvor skal man begynne? Toril ønsket å starte med TV-stua i 2.etasje. Slik så den ut rett før innflytting. Her er det mye potensiale i god takhøyde, fine vinduer og ikke minst et vakkert gulv.

Vi har funnet frem til tre finalister i konkurransen «Norges fineste maleprosjekt». Her kunne man sende inn et rom man ønsket å male, og få både maling og fargehjelp fra stylister i Butinox. I dag presenterer vi den andre av tre finalister, hvor det senere skal kåres en vinner. Juryen består av Jannecke Weeden, TV-programleder og influencer, Jenny Bull-Gustavsen, fargesjef i Butinox og Marte Brovig, butikksjef og interiørarkitekt i Eske. 

 

Toril har det nok som mange av oss. Vi liker farger, men kanskje best hos andre. – Hjemme hos meg blir jeg så usikker. Ble det for mye? Matcher det? For lyst? For mørkt? Jeg ville gjerne ut av den bobla, smiler hun.

 

Med stylistbesøk fra Butinox, drøssevis av fargelameller å forholde seg til, gode råd og et lite puff, falt valget til slutt på den friske, lett syrlige, men allikevel behagelige grønnfargen 5906 OLIVENLUND.

Paletten forøvrig er holdt i nyanser av rosa og terrakotta (5930 Dus og 5926 Frappe), grått (5918 Temperert) og dempet oker (5939 Dijon). De rosa tonene tilsetter friskhet og en feminin, varm touch i paletten, mens gråfargen opptrer både dempende og oppstrammende. For at ikke paletten skal bli sukkersøt, er dypere, nyanserike kontraster et viktig supplement. Her opptrer den dempede okerfargen vi ser i skinnpuffen og den mørkere terrakottafargen i et nydelig samspill med de øvrige fargene. Blondt treverk i gulv og benk gir også den varme, nordiske touchen som står så fint mot alle grønnfarger. Vi går heller ikke av veien for en og annen sort detalj for mer kontrast og røffhet inn i interiøret her.

 

toril 1 w b m kake
Toril hadde fra før møbler og interiør som ville stå godt til grønnfargen på veggen. Her gjør virkelig sofaen fra Arne Jacobsen, taklampen fra &Tradition, vegghyllen fra Montana og bordene fra Hay og Vitra sitt til å løfte rommet.
toril 2 w b
Fra trappen kommer man rett inn i det som skal bli TV - stue. Toril ønsket seg et ekstra lunt rom her, og valget falt på en noe mørkere nyanse enn det hun pleier å gå for.

Resultatet er blitt et helt nytt rom. – En av min favorittfarger er grønn. Olivenlund er frisk, og passe mørk slik at den gjør rommet til et lunt og hyggelig sted å være. De malte flatene hadde veldig mye å si for innredningen, og stua føles definitivt mer «ferdig» nå som fargen kom på veggen. Nå gjenstår TV-benk og TV, men det kommer, forteller Toril.

 

Som mange andre av oss har Toril brukt tid på å venne seg til fargede rom, etter en årrekke med monokrome, hvite interiører. For å finne inspirasjon til det nye huset, har hun vært mye på Instagram. – Jeg har brukt tid på finne ut av hvilke farger jeg foretrekker, og jeg har ikke minst funnet ut at det er jo bare maling! Det er gøy, og det kan lett males over om man ikke treffer helt første gangen. Torils konto på Instagram heter @nyhuset, om du vil ta en titt.

 

 

toril 4 w b
Fra TV-stuen kommer man inn til parets soverom, gjesterom, barnerom og bad. Dette er rom som står for tur når familien har bodd seg litt inn.
toril 3 w b
Legg merke at det er hengt opp to &Tradition lamper i samme rom. Vi elsker det! Benken i rotting er fra Ikea.
toril 5 w b
Dus rosa og gylden konjakkfarge står utrolig godt til den friskere grønne Olivenlund. Der rosa gir den feminine touche, jorder konjakkfargen det hele, og gjør det mindre søtt.
toril 7 w b
Bordet Wire fra Vitra står like sterkt år etter år, og er et yndet designobjekt i samlingen.
Tags: Stue

Legg igjen en kommentar

2 kommentarer

2 svar til “Finalist 2 – Norges fineste maleprosjekt”

 1. Nina Hjertås sier:

  Hei! Dette var lekkert😊
  Hvilken hvitfarge er valgt på lister og tak?

  • Jenny Bull-Gustavsen sier:

   Hei! Her var det lenge siden vi var, men syntes å huske at listene allerede var malt, og da i 001 Hvit.
   .

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *