7. mai 2017

Funkishuset – Den perfekte fargepaletten

Endelig skal vi vise dere et nytt og stort prosjekt som vi tror og håper dere vil elske! Vi har fått lov til å fargesette et funkishus med uendelig mange rom, og har fått muligheten til å leke oss med farger. 

Først vil vi vise hvordan vi gikk fram for å finne den perfekte fargepalletten. Her er det flere ting man må tenke på for å holde en rød tråd gjennom hele huset, samtidig som de som bor der skal bli fornøyde. Man har ofte noen ønsker for farger, men så skal de igjen passe til fargen i naborommet, og slik fortsetter det. Her er derfor noen tips og punkter vi fulgte:

  • Ta utgangspunkt i et par farger man har mest lyst på.
  • Finn nøytrale toner som passer til fargene du har valgt. Da kan man se på NCS-kodene og finne likheter.
  • Lag en oversikt over fargene og moodboards for å få et bedre inntrykk av hva du ønsker.
  • Prøvemal i alle rom og sjekk at fargen faktisk blir som du ønsker.

 

Fargepalett

Slik så førsteutkastet vårt ut. I 2.etg finner vi er soverom som eier ønsket å male mørkeblått, i 1.etg en liten stue de ønsket blå-grønt og i kjelleren en stue de ønsket lys. Med utgangspunkt i disse ønskene fant vi en gråtone som passet til alle fargene. Denne gråfargen skulle gå i trappeløpet gjennom alle etasjer og er derfor ganske viktig for å binde alle rom sammen. Det ble tatt hensyn til denne gråfargen da resten av rommene ble fargesatt. Et fellestrekk for alle fargene som ble valgt er at de inneholder noe sort og ikke er så fargesterke. Dette gjør at de harmonerer godt med hverandre.

Under kan du også se moodboardsene vi lagde for å bedre kunne vise hva vi hadde tenkt i alle rom. Slike kan du også lage for å forenkle din oppussingsprosess!
moodboard_stue

barnerom_forslag

soverom_moodboard


Etter prøvemaling var det noen farger som ikke funket helt slik man hadde ønsket og endringer ble gjort, og slik vil det ofte være i slike store hus. Men sluttresultatet har blitt kjempeflott, så du kan bare glede deg til innleggene som kommer i mai!

Legg igjen en kommentar

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *