29. mars 2017

Hvordan velger du riktig hvit?

Hvitt er ikke bare hvitt. Øyet kan oppfatte mer enn 5000 nyanser av denne delikate og evig aktuelle fargen. Hvitt forstørrer og fremhever, og hvitt fanger nærmest lyset. Det finnes mange nyanser av hvitt, som alle gir forskjellig fargeopplevelse – men hva må du tenke på når du skal velge nyanse?

Scanox feb 13_14

Små nyanser i de ulike hvittonene gjør en stor forskjell.  Selv om det er en nyanse av hvitt er det ikke slik at den passer hos absolutt alle, eller sammen med alle farger. Du må ta stilling til om du ønsker en hvit som er varm, kald, gulaktig, gråaktig osv. Mulighetene er mange, og man bør ta visse hensyn når hvittone skal velges. Hvilke farger skal den fungere med? Fargen på gulvet, kjøkkenfronter, andre veggfarger, møbler osv. er noe du må ta hensyn til. Mange i dag velger ferdigmalte vinduer og dører, og da er allerede en hvit nyanse valgt for deg. Den mest solgte fargen, og den som blir kalt «standard hvit» fra fabrikker på ferdigmalte lister og dører, er fargen Butinox Interiør Bomull (NCS kode: S0502-Y). Dette er en gulaktig hvit tone, som ikke står like godt til kritthvite vegger eller kjølige gråaktig toner, ei heller til kjølige grønne eller blå toner. At Fargen Bomull og Eggehvit passer til alt stemmer dessverre ikke.

Scanox feb 13_15

Skal du velge ut en hvittone som er «safe» å velge, vil vi trekke frem Klassisk Hvit (NCS: S0500N). Det er en nøytral hvittone som består av litt sort og resten hvitt – ingen bifarger, altså hverken rødlig, gulig, grønnlig eller blålig. Mot varme farger og andre varme hvittoner som fargen Bomull, vil Klassisk Hvit oppfattes som noe kjøligere og gråere. Mot øvrige farger som nå er på vei inn, som blåtoner, grønntoner osv. er Klassisk Hvit lekker som detaljfarge på lister, dører og andre detaljer!

Scanox feb 13_01

 

Når det er sagt er det også lekkert å mikse ulike nyanser av hvitt på kryss og tvers. Er du den som ikke ønsker å ta fargene inn i hjemmet, er dette verdt å prøve. Det mykner opp og gjør rommet lekent og elegant!

 

Legg igjen en kommentar

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *