28. august 2017

Hytteliv: Nytt salongbord og kjøkkenbenk med olje

Har du en gammel og slitt benkeplate i heltre, eller bord som skulle vært frisket opp? Vi forteller deg hvordan!

Vi har nylig sett bilder fra stuen og kjøkkenet fra månedens prosjekt, og der var både kjøkkenbenken og salongbordet fornyet ved hjelp av pussepapir, olje og lakk. Mørke, og noe slitte flater har blitt glatte og lyse med enkle grep! At benkeplater og bord blir slitte er ikke til å komme unna, og ofte tenker man at det er mye arbeid å fikse de. Det eneste som tar tid er å vente på at olje og lakk skal tørke. Resten av arbeidet går rimelig fort unna! Vi har behandlet bord og benkeplate med TreStjerner Gulvolje Hvit for å få ønsket farge, og TreStjerner Gulvmatt for å få en slitesterk overflate.

 

Før:

Etter:

Nå har salongbordet samme farge som stolene fikk når de ble trukket om. Se hvordan det ble gjort her.

 

 

Slik fornyer du kjøkkenbenken, salongbordet eller spisebordet:

  1.  Rens benken/bordet med TreStjerner Gulvrens.
  2. Malte og lakkerte flater må slipes helt ned til bart treverk.
  3. Påfør TreStjerner Gulvolje feltvis om det er store flater. Fordel oljen langs hele benkens/bordets lengderetning. Bruk en rulle for jevne underlag.
  4. La oljen ligge blank og våt i 5-10 minutter, tilfør mer olje om nødvendig.
  5. Bruk en gumminal og trekk av oljen, og/eller tørk det bort med en lofri klut.NB! Vask av nalen og legg kluten i vann etter at du er ferdig. Gulvoljen kan selvantenne, det er bedre å være føre var enn etter snar!
  6. Tørk over flaten med en klut som ikke loer til flaten er helt tørr. Etter 12 timer etterpoleres flaten med en liten mengde olje.
  7. Vi har toppet med TreStjerner Gulvmatt Lakk for et matt og slitesterkt resultat. Lakken kan påføres med pensel etter at oljen har herdet i 48 timer. To strøk er anbefalt.

 

Før:

Etter:

Benkeplaten har fått beholde det litt rustikke preget som den hadde før. Vet å slipe den mer ned ville du fått en jevnere overflate.


Følg oss på Facebook og Instagram for å få med deg alle oppdateringer @butinoxinterior!

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagre

Legg igjen en kommentar

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *