15. juni 2016

Mal vinduskarmen

Alt kan males! Til og med vinduskarmer i stein! Og hvorfor male de hvite, når man kan male de i hvilken farge man vil?

Vår fargeekspert var nylig på besøk hjemme hos Espen for å hjelpe han med å friske opp soverommet. En av tingene han fikk tips om å gjøre noe med var vinduskarmene, så da gjorde han det like godt i alle rom. Siden disse karmene var av litt grov stein gikk de for fargen 5558 Sølv, noe som ga karmene en kul betong-look.

Karmene dine kan males, selv om de er i stein eller tre. Hvis du har dype karmer som blir flittig brukt til oppbevaring eller som en sitteplass, vil en slitesterk maling være lurt å bruke. Trestjerner Gulvmaling tåler en støyt og er derfor et godt valg på utsatte overflater. Vi har malt med blank maling, men den kommer også i halvblank og matt.


vinduskarm_detalj

 

Slik går du fram:

  • Vask vinduskarmen godt med Butinox Interiørvask.
  • Tape over listene rundt vinduskarmen. Denne malingen sitter veldig godt om man skulle være uheldig å male på feil sted, så det er best å være nøye fra begynnelsen.
  • Bruk en fin pensel til å male kantene først, du kan godt ta halve vinduskarmen om gangen hvis den er veldig dyp.
  • Bruk så en fin korthåret rulle for å få et jevnt og glatt resultat. Trestjerner Gulvmaling flyter godt utover, så ved bruk av rulle får man ingen striper i malingen. Ønsker du å se penselstrøkene kan du dra over med en fordriver etter malingen er rullet på.
  • La det tørke i minst 8 timer før du tar strøk nummer to.

 

Før og etter:

vinduskarm_for

male_vinduskarm

Tags: Stue

Legg igjen en kommentar

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *