17. mars 2016

DIY Påskepynt – del 3

Denne gangen har vi blitt inspirert av tepper strikket med tykt garn og vevemoten, resultatet ble en pute strikket av bomull. Det som er fint med denne at man trenger ikke være flink til å strikke engang!

Denne rufsete puten har vi laget av tynt bomullstoff som vi har klippet i remser og strukket. Da får man noe som kan minne om tykke, myke tråder. Sjarmen med denne puten ligger i skavankene, så her kan alle prøve seg. Om det ikke er en typisk påskepynt, så er dette en hyggelig aktivitet man kan gjøre i påsken om man ønsker å være kreativ.

DIY_pute

Så nå er det bare å strikke i vei med litt tykke pinner. Vi har brukt 7,5mm. Antall masker du bør legge opp vil variere etter størrelsen du har på puten din og hvor stramt du strikker. Men dette «garnet» er veldig stretchy, så om den blir litt liten gjør ikke det noe. Vår pute er 30×50 så vi la opp 22 masker.

Korte tråder er knytt fast i det ferdigstrikkede frontstykket til puten, og det er her du får sjansen til å skjule dine eventuelle dårlige strikkeferdigheter. Så om du tror vi er strikkeeksperter tar du feil! Nå kan du sy fast et bakstykke på tre av sidene, putte i puten og sy sammen siste side. Voilá! En deilig pute til påske, eller en kreativ oppgave å bryne seg på i påsken.

strikke

Tags: Stue

Legg igjen en kommentar

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *